Atlétikai vb: nem indul a hétpróba olimpiai bajnok címvédője

Vágólapra másolva!
2023.08.09. 19:10
null
Sajnos újabb nagyágyú kénytelen kihagyni a vb-t (Fotó: Getty Images)
Sérülés miatt nem vesz részt a jövő szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságon Nafissatou Thiam, a hétpróba olimpiai és világbajnoki címvédője.

 

A belga sztársportoló Achilles-ín-gyulladással küzd az utóbbi időben, emiatt mindössze két szám után visszalépett a másfél héttel ezelőtti országos bajnokságtól, azt megelőzően pedig a monacói és londoni Gyémánt Liga-versenyeken sem tudott rajthoz állni.

„Meglátjuk, hogy az ín miként reagál majd az intenzívebb edzésekre. Ez a gyulladás sosem jön jókor, de ha nem pihenteted, akkor komoly sérülés is lehet belőle” – nyilatkozott szűk egy hete Michael Van der Plaetsen, Thiam edzője a Le Soir című lapnak.

A visszalépésről szóló döntést – amelyet több konzultáció alapján hoztak meg – a belga sportági szövetség jelentette be szerdán. A döntésben az is szerepet játszik, hogy jövőre már olimpia van Párizsban, ahol (Rio és Tokió után) szeretne triplázni.

A 28 éves Thiam olimpiát és világbajnokságot is kétszer nyert eddig hétpróbában, és Budapestre címvédőként utazott volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik