Atlétikai vb: Az ukrán honfitársaimnak nyertem ezt az aranyat – Jaroszlava Mahucsih

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.08.28. 11:08
Huszonnégy év után nyert ismét női magasugrásban vb-aranyat ukrán versenyző. Jaroszlava Mahucsih úgy fogalmazott, boldoggá tette ezzel a honfitársait, akik a hazájukért harcolnak. A következő célja az 1987 óta fennálló 2.09 méteres világcsúcs megdöntése lesz a 21 éves atlétának. 

A magasugrás új királynőjét, Jaroszlava Mahucsiht szó szerint megkoronázták Budapesten. A 21 éves ukrán atléta ugyanis a tiszteletköréről koronával a fején érkezett vissza. Miközben azinterjúfolyosón már az aranyérmet szorongatta, az NSO Tv-nek elmondta, kitől kapta a koronát.

Videónkban beszél arról is, hogy ezt az aranyérmet az ukrán honfitársainak nyerte, akik a hazájukért harcolnak. Arra is kitért, mennyire nehéz csak a magasugrásra koncentrálni, miközben Ukrajnában háború zajlik. Végül az is elárulta, mivel szeretné feltenni a koronát a pályafutására.

ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, NEMZETI ATLÉTIKAI KÖZPONT
NŐI MAGASUGRÁS
DÖNTŐ

1. Jaroszlava Mahucsih (Ukrajna) 201 cm
2. Eleanor Patterson (Ausztrália) 199
3. Nicola Olyslagers (Ausztrália) 199

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik