Atlétikai vb: A közönség töltött fel energiával – Krizsán

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.08.20. 16:11
null
„A közönség töltött fel energiával” (Fotó: Török Attila)
Hat szám után a hetedik helyen áll a hétpróbázó Krizsán Xénia, aki 800 méteren szeretne kiadni mindent magából az atlétikai vb-n.

 

Noha saját bevallása szerint álmosan ébredt vasárnap reggel Krizsán Xénia, teljesítményén cseppet sem érződött a fáradtság. Távolugrásban az 587 centiméteres első kísérletét 630-as második követte, amivel 11 centire megközelítette élete legjobbját. Harmadikra már nem ugrott, de így is megnyerte csoportját, és 943 pontot szerzett. Kora délután újabb erős száma következett, gerelyhajításban 51.23 méterig jutott, ami 884 pontot hozott a konyhára.

„Éreztem, hogy a második ugrásomnál nem tudnék jobbat, és nem akartam kockáztatni a sérülést – árulta el Krizsán, amikor arról érdeklődtünk, miért hagyta ki a harmadik kísérletet távolugrásban. – Nehezen keltem fel, álmoskás voltam, de amikor a közönség tapsolt a távolugrás előtt, azonnal feltöltődtem energiával. A gerelyhajításom technikailag nem volt tökéletes, »belebikáztam«, ezért is fájdult meg a könyököm – a harmadik dobásomba már nem tudtam nagy erőt vinni.”

A vasárnap 18 órakor kezdődő utolsó szám, a 800 méteres síkfutás nagy izgalmakat ígér, az 5499 ponttal hetedik Krizsán lemaradása 89 pont negyedik német Sophie Weissenberghez képest.

„Mindenki az életéért fog küzdeni, azért, hogy előrébb léphessen – mondta Krizsán Xénia. – Azon leszek, hogy kihozzam magamból a maximumot, jó kérdés, hogy mire lesz elég. Hazai közönség előtt mindent megpróbálok beleadni, aztán meglátjuk, a többi lány hogyan fut majd. Szeretnék emlékezetes pillanatokat szerezni a szurkolóknak.”

Noha a harmadik és a negyedik helyen álló hétpróbázó pontszáma között csaknem 80 pont a különbség, az érmekért hatalmas csata várható, nagyon közel vannak egymáshoz a dobogós pozícióban lévő versenyzők. A hétpróba másik magyar indulója, Nemes Rita 5277 ponttal a 11. helyről várhatja a 800 métert, miután távolugrásban 629 centiméterrel a negyedik, gerelyhajításban 44.68 méterrel a 12. legtöbb pontot szerezte.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik