Atlétika: a hétpróbázó Nemes Rita bronzérmes Bydgoszczban

Vágólapra másolva!
2023.07.23. 21:02
null
Nemes Rita bronzérmes Bydgoszczban (Fotó: MTI, archív)
Nemes Rita bronzérmet nyert vasárnap a női hétpróbázók között Bydgoszczban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kontinentális sorozatának arany kategóriás viadalán.

 

A WA eredményközlő oldala szerint a 33 éves magyar többpróbázó 200 méteren 25.03 másodperccel, 800-on 2:11.47 perccel, 100 gáton pedig 13.99 másodperccel ért célba, magasugrásban 171 centiméterig, súlylökésben 13.48, gerelyhajításban 40.29 méterig jutott, távolugrásban pedig 630 centivel egyéni csúcsot ért el, így összesen 6049 pontot gyűjtött, amivel a harmadik helyen végzett Lengyelországban.

Az MTK sportolója az MTI-nek elmondta, hogy az első nap nem a tervei szerint alakult, az időjárás sem kedvezett az atlétáknak, így több versenyszámban is maradt még pont.

„Napos idő volt, de nagyon szeles, ráadásul pont szembe szél volt, ezért rossz eredmények születtek 100 gáton, de magasugrásban is benne maradt még legalább egy-két magasság. Kétszázon kicsit éreztem a hajlítómat, ezért óvatosan kezdtem, utána meg már nem tudtam eléggé felgyorsulni. A második nap viszont nagyon jól kezdődött, már a bemelegítésnél jól el tudtam kapni a fonalat, de nem gondoltam volna, hogy 630 centis egyéni csúcs születik majd belőle” – emelte ki a kétszeres magyar bajnok atléta, majd hozzátette, nagyon örül a bronzéremnek, az edzőjével, Szabó Dezsővel bíznak benne, hogy ezzel az eredménnyel előrébb tud majd lépni a ranglistán.

A viadalt – a magyar versenyzőhöz képest negyvenpontos előnnyel – az U20-as világbajnok osztrák Sarah Lagger nyerte meg, míg a német Vanessa Grimm mindössze kilenc ponttal előzte meg Nemes Ritát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik