Atlétika: a héten zárul a világbajnoki ranglista

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.07.26. 09:12
null
Rivasz-Tóth Norbert is ott lesz a mezőnyben (Fotó: Török Attila)
Az utolsó lehetőséget is kihasználják atlétáink, hogy értékes ranglistapontokat gyűjtsenek a budapesti világbajnokság előtt.

 

Sok magyar atléta biztonságban van, ami a vb-kvalifikációt illeti: vagy teljesítették a szintet, vagy jól állnak a július 30-án záruló ranglistán. Néhányan azonban még izgulnak, hogy rajthoz állhatnak-e a hazai rendezésű világbajnokságon augusztusban a Nemzeti Atlétikai Központban, az egyes versenyszámok rangsorában még az utolsó napokban is lehet változás. Annál is inkább, mert több nemzet is a héten rendezi meg az országos bajnokságát, amelyen értékes pontokat lehet szerezni.

Természetesen a mieink is keresik a versenyzési lehetőséget, a besztercebányai ezüstkategóriás viadalon például népes küldöttséggel vettünk részt, és öt érmet is szereztünk. Dobogós versenyzőink közül az elmúlt időszakban rekordot rekordra halmozó Takács Boglárka, a gátfutó Kozák Luca, valamint a kalapácsvető Gyurátz Réka és Varga Donát is készülhet a világbajnokságra – férfi kalapácsvetésben minden bizonnyal három indulónk lesz, a világbajnoki bronzérmes Halász Bence és Rába Dániel is dobókörbe léphet. A távolugró Lesti Diana a jelenleg a 32., vb-részvételt érő helyen áll, ahogyan a 28. Bánhidi-Farkas Petra is, Besztercebányán Lesti 642 centiméterrel lett második.

Távolugróink még a kvalifikációs időszak utolsó napján is versenyeznek Tatabányán, ahol a nevezési lista alapján a nőknél heten indulnak, köztük természetesen Lesti és Bánhidi-Farkas is. A hétvégén rendezik meg Szombathelyen immár tizenötödik alkalommal a Németh Pál-emléknapot, amelyen legjobb dobóatlétáink versengenek. Kalapácsvetőink mellett a diszkoszvető Szikszai Róbert, valamint a gerelyhajító Herczeg György és  Rivasz-Tóth Norbert is ott lesz a mezőnyben – Rivasz-Tóth a hétvégén idei második legnagyobb dobásával, 78.39 méterrel lett ezüstérmes, és szerzett értékes ranglistapontokat Madridban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik