Atlétikai vb: Az eddigi legjobb eredményemet szeretném elérni – Rivasz-Tóth Norbert

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 09:48
null
Rivasz-Tóth Norbert mindenképp szeretne ott lenni a budapesti vb-n (Fotó: AFP)
Rivasz-Tóth Norbert hétszeres magyar bajnok és országos csúcstartó gerelyhajító a legjobb eredményét szeretné elérni a budapesti atlétikai világbajnokságon.

„Mindenképpen ott szeretnék lenni a világbajnokságon, illetve nemcsak ott szeretnék lenni, hanem az eddigi legjobb eredményemet szeretném elérni, úgyhogy nagy céljaim vannak” – mondta az MTI-nek a 83.42 méterrel rekorder gerelyhajító, aki azt is megerősítette, hogy tavalyi vállműtéte óta teljesen felépült, így egészségesen vághatott bele az idei felkészülésbe.

A 26 éves atléta – aki a 2019-es dohai vb selejtezőjében dobta a magyar csúcsot, majd a fináléban a kilencedik lett – szombaton ismét 80 méter fölé jutott (80.37) a gödöllői szezonnyitón, ami eddigi pályafutása egyik legbiztatóbb kezdése, és elmondása szerint már nagyon várja a folytatást. A Szolnoki SC-SI versenyzője lépésről lépésre szeretné feltornázni szezonbeli legjobbját, és bár nem szeret nagy számokkal dobálózni, még a 85.20 méteres vb-szintet, illetve a harminc centivel nagyobb olimpiai szintet is elérhetőnek tartja a következő egy évben.

„A felkészülés nagyon jól sikerült, és az egészségi állapotom is rendben van, ezért ha a mozgás technikailag és minden más abban a pillanatban a helyén van, akkor valóban nem elképzelhetetlen egy ilyen eredmény, de ezen a szinten már minden egyes centiméterért meg kell küzdeni” – mondta a korábban U23-as Európa-bajnok dobóatléta, aki azt is kiemelte, hogy egy ilyen teljesítmény már dobogós helyezést is érhet a nemzetközi porondon.

„A célom az, hogy stabilan tudjak versenyezni és kiugró eredményt érjek el a világbajnokságon” nyilatkozta Rivasz-Tóth, majd azt is elárulta, hogy a budapesti világbajnoksággal kapcsolatban „először a kijutás a cél, utána a döntőbe jutás, és ha a fináléban a legjobb 12-ből bekerülnék a legjobb nyolc közé, azzal elégedett lennék, de nyilván minél közelebb szeretnék kerülni a dobogóhoz vagy akár fellépni rá.”

Varga Lőrinc tanítványa azt is kifejtette, hogy minden álma megmutatni a családjának a vb hangulatát, ezért a „mindent” jelenti számára a hazai rendezés és a hazai közönség.

A budapesti vb augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-én többek között a gerelyhajítás döntőjével zárul. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyaloglóversenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, a maratoni futás útvonala az Andrássy úton, majd Budapest történelmi belvárosán át halad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik