PL: Ferguson szerint „messze ő” a szezon legjobb játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.14. 10:36
null
Ferguson elárulta, ki volt nála a szezon a legjobbja (Fotó: AFP)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzőlegendája vasárnap a The Sunday Times hasábjain a Leicester City bajnoki győzelmét jósolta a Premier League 2015–2016-os szezonjának végére, emellett pedig az idény legjobbját is megnevezte.

 

Ferguson a Cheltenham Festival felvezető programján osztotta meg véleményét az újságírókkal. A skót szakember szerint a szezon legjobb játékosa N’Golo Kanté, a Leicester City fáradhatatlan középpályása, akinek remek teljesítményéről és kivételes pályafutásáról korábban mi is megemlékeztünk.

„Messze ő a szezon legjobbja” – szögezte le Sir Alex Ferguson.

Kanté nem a listavezető Leicester City kirakatjátékosa, mint Jamie Vardy vagy Rijad Mahrez, de az egyik legfontosabb és leghasznosabb eleme Claudio Ranieri csodacsapatának.

A nyáron 6.5 millió fontért érkezett a Caentól, és az elmúlt hónapokban a legjobb labdaszerző középpályássá nőtte ki magát a „rókáknál”, kirobbanthatatlan a Leicester középpályájáról, teljesítménye a francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps érdeklődését is felkeltette.

N'Golo Kanté, a középpálya ura (Fotó: AFP)
N'Golo Kanté, a középpálya ura (Fotó: AFP)

A fogadóirodák szerint ennek ellenére nincs esélye elnyerni a PL-szezon legjobb játékosa címet – ez a védekező középpályás poszt átka.

A cím elhódítására a bukmékerek szerint Jamie Vardynak, Rijad Mahreznek, Mesut Özilnek, Harry Kane-nek és Dimitri Payet-nak van a legnagyobb sansza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik