Tudták a fogadók, hogy nem áll ki a csapat, hatalmasat kaszáltak

Vágólapra másolva!
2009.02.23. 20:44
Címkék
Komoly veszteséggel kellett szembesülnie több angol fogadóirodának a hétvégi bajnokik után: a szurkolók ugyanis egy belső információ alapján hatalmas összegeket tettek föl a Weymouth–Rushden & Diamonds ötödosztályú bajnokira. A drukkerek tisztában voltak azzal, hogy a hazai csapat játékosai fizetéseik elmaradása miatt nem játszanak, így a Weymouth ificsapattal áll ki, és biztos a vendéggyőzelem. A bukik ugyanerről későn értesültek, így több mint egymillió fontot (338 millió forintot) buktak.
Többet tudtak a Wessex Stadium állandó látogatói, mint a bukik, így óriásit kaszáltak
Többet tudtak a Wessex Stadium állandó látogatói, mint a bukik, így óriásit kaszáltak
Többet tudtak a Wessex Stadium állandó látogatói, mint a bukik, így óriásit kaszáltak
Többet tudtak a Wessex Stadium állandó látogatói, mint a bukik, így óriásit kaszáltak

Alighanem az angol fogadóirodák történetének egyik legnagyobb kaszálását hajtották végre jólértesült futballszurkolók: a drukkerek több mint egymillió fontot nyertek azzal, hogy tudták, a Weymouth első csapata nem áll ki a Rushden & Diamonds elleni, Blue Square Premier (angol ötödosztályú) találkozóra.

A Weymouth játékosai nem kaptak fizetést az egész szezonban, így megtagadták a pályára lépést, és a vezetőknek az ifiket kellett pályára küldeniük. A szurkolók egy belső „füles” alapján pedig megindultak a fogadóirodák felé...

„Péntek késő este szivárgott ki, hogy az első csapat helyett az ifik játszanak, így aztán egyből mentünk a bukikhoz. Minden helyi fogadóirodát felkerestünk, majd a közeli városokba is elmentünk” – nyilatkozta a Times Online-nak egy, nevének elhallgatását kérő fogadó.

„Utána a haverjainkat is felhívtuk, hogy tegyenek pénzt a Rushdenre. Az odds elkezdett ugyan esni, de így is biztosra mentünk, hisz képtelenségnek tűnt, hogy a 17 évesek megverjék a Rushden felnőttcsapatát” – tette hozzá.

Nem is történt meglepetés: a R & D 9–0-ra győzött az ifik ellen, viszont a hazai szurkolóknak legalább megédesítette a napját az, hogy kaszáltak a fogadásokon…

„Száz fontot tettem fel a vendéggyőzelemre, 237-et nyertem. Hallottam, hogy a játékosaink nem állnak ki, így elmentem én is fogadni. Elég furcsa volt, hogy a saját csapatom ellen teszem, de befektetésnek mindenképpen megérte” – nyilatkozta Keith Avant, egy Weymouth-szurkoló.

A fogadóirodáknak „későn esett le” az információ, így aztán hiába zuhantak az oddsok (sok iroda fel is függesztette a fogadást a meccsre), ezzel már csak a kár mértékét sikerült mérsékelni.

„A liga alatti futball olyan terület, ahol a jólértesült szurkolóknak előnye van a profi bukmékerekkel szemben. Van, hogy sokkal többet tudnak, mint ahogy ez a példa is mutatja” – mondta Steve Palmer, a Racing Post című lap sportrovatának szerkesztője.

Az ötödosztályú mérkőzések után általában 30-40 ezer fontot fizetnek ki a fogadóirodák, de most csak a Coral hálózat, mely a piac húsz százalékát birtokolja, 100 ezret kényszerült fizetni a drukkereknek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik