Jöhet az ajánlat, Jose Mourinho megfontolná az angolok megkeresését

Vágólapra másolva!
2007.12.03. 16:53
Könnyen elképzelhető, hogy hamarosan megnevezik az angol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát, ugyanis a közvélemény első számú jelöltje, Jose Mourinho már nem zárkózik el a felkéréstől, megfontolná az ajánlatot. A kiváló portugál edző „döntését” személyi tanácsadója jelentette be, most már a világklasszis szakembert kereső szövetségen a sor.
Meddig vár Jose Mourinho?
Meddig vár Jose Mourinho?
Meddig vár Jose Mourinho?
Meddig vár Jose Mourinho?

„Hatalmas megtiszteltetés lenne a felkérés – kezdte nyilatkozatát Eladio Parames, az FC Porto és a Chelsea korábbi szakmai főnökének közeli munkatársa.

Jose Mourinho 2004-ben került Angliába, és az első naptól kezdve nagy népszerűségnek örvendett a Chelsea szurkolóinak körében és a közvélemény egy része is boldogan hallgatta, az átlagostól eltérő szavait. Csapatával két bajnoki címet és Ligakupát nyert egy FA-kupa diadal mellett, és kedvező megítélésén az sem rontott, hogy a Bajnokok Ligájában elmaradt a várt kiemelkedő siker.

Szeptemberi menesztése óta is rengeteg hír szól a jövőjéről, és Steve McClaren kirúgása óta első számú kapitányjelöltként emlegeti a közvélemény.

„Olyan feladatot kapna, amelynek elfogadását bizonyosan megfontolná. Imádja az angol futballt, az itteni embereket, az országot és a játékosokat” – jegyezte meg Parames.

A szigetországi szurkolók és a lapok napok óta ostorozzák az FA-vezérkart, mert egyelőre nem kínált szerződést Mourinhónak. Sokan attól tartanak, hogy a tehetetlenség eredményeként a tréner egy sztárklubhoz igazol, noha egyelőre egyik kispad sem örölt meg.

„Arra ne számítsanak, hogy kezét hadonászva jelentkezik. De ha felkérik, akkor bizonyosan megfelelő választ ad” – szögezte le a szakember személyi tanácsadója.

Médiaértesülés szerint az FA gond nélkül ajánlana évi 6 millió fontos fizetést az edzőnek, de Parames szerint a megállapodás nem ezen múlik.

„Felkérés esetén megvizsgálja az ajánlatot, tárgyal majd róla és bemutatja saját elképzeléseit. Josenak sohasem a pénz jelentette a legfőbb kérdést. Ha felkérik, akkor megvizsgálja a kérdés pozitív és negatív oldalait” – jelentette ki Eladio Parames.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik