Bajnokok Ligája-győztes jobbhátvéd igazolt a Stamford Bridge-re

Vágólapra másolva!
2007.08.23. 15:14
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premiership) szereplő Chelsea csapata leigazolta az FC Barcelona védőjét, Juliano Bellettit. A londoni alakulat hároméves szerződést kötött a brazil válogatott játékossal.
Belletti leghíresebb lövése
Belletti leghíresebb lövése
Belletti leghíresebb lövése
Belletti leghíresebb lövése

Brazil világbajnokkal erősítette meg keretét a Chelsea. A tavalyi szezonban két bajnoki cím után "mindössze" a második helyen végző londoni alakulat leszerződtette Juliano Bellettit. A védő miután átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, három évre kötelezte el magát José Mourinho együtteséhez.

"Sikerült megegyeznünk, a Chelsea-nek és a Barcelonának sincs semmilyen problémája. Mindenki boldog" - summázta a történéseket az angol klub honlapján Belletti.

A 31 éves brazil válogatott játékos azután döntött a váltás mellett, hogy Barcelonában Frank Rijkaard nem őrá, hanem - a nem mellékesen szintén világbajnok - Gianluca Zambrottára számít amikor összeállítja a katalánok kezdőtizenegyét.

Hogy mennyiért költözött Spanyolországból Angliába Belletti, azt egyelőre egyik érintett csapat sem hozta nyilvánosságra.

"Tipikus brazil hátvéd vagyok. Szeretek felfutni a támadásokkal a széleken." - jellemezte saját játékstílusát a friss Chelsea-szerzemény, aki mindenképp szeretne helyet követelni magának a "kékek" kezdőcsapatában.

Belletti pályafutását a Cruzeiróban kezdte, majd játszott a Sao Paulóban és az Atletico Mineiróban is. 2002-ben döntött úgy, hogy elhagyja szülőhazáját, és Spanyolországba igazol. Két évig a Villarreal játékosa volt, majd 2004-ben a Barcelonához szerződött. A katalánoknál eltöltött időszak nem számított volna pályafuása legjobb időszakai közé, ám Belletti győztes gólt szerzett a 2006-os Bajnokok Ligája-döntőben, s ezzel örökre beírta nevét a klub históriáskönyvébe.

A brazil védő 23 találkozón 2 gólt szerzett a válogatottban, de 2005 óta nem kapott meghívót. A Chelsea-ben együtt szerepelhet honfitársával, a PSV Eindhoventől érkezett Alex-szel.

JULIANO BELLETTI GÓLJA A 2006-OS BL-DÖNTŐBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik