Hiába remél Mourinho, a Real Madrid megegyezett Arjen Robbennel

Vágólapra másolva!
2007.07.18. 16:00
A jelek szerint az Egyesült Államokban edzőtáborozó angol ezüstérmes Chelsea portugál trénere, José Mourinho hiába reméli, hogy együttese holland balszélsője, Arjen Robben végül szerződést hosszabbít és Londonban folytatja pályafutását, hiszen BBC Radio Five Live műsorában már arról adtak hírt, hogy megszületett az egyezség a kérő Real Madrid és az érintett játékos között.
Robben pénteken Madridba utazik, már csak a két klubnak kell egyezségre jutnia egymással
Robben pénteken Madridba utazik, már csak a két klubnak kell egyezségre jutnia egymással
Robben pénteken Madridba utazik, már csak a két klubnak kell egyezségre jutnia egymással
Robben pénteken Madridba utazik, már csak a két klubnak kell egyezségre jutnia egymással

A hírt egyelőre nem erősítették még meg egyik klub részéről sem hivatalosan és az átigazolásig ugyan még várni kell, de Robben pénteken már Madridba repül, hogy vasárnap akár csatlakozzon az ausztriai edzőtáborba induló királyi kerethez.

A Real Madrid részéről legutóbb nyilatkozó és az ügyről véleményt formáló klubelnök, Ramon Calderón úgy fogalmazott: bízik a szerződés létrejöttében, de még nincs megegyezés a Chelsea-vel. Igaz, véleménye szerint ez már csak napok kérdése, legkésőbb a jövő héten létrejöhet a kontraktus.

A játékos ügyeit intéző Hans Robben, a szélső édesapja eddig a legutolsó személy, aki nyilatkozott az ügyben, ő arról beszélt: hogy közeledtek az állásponton egymáshoz, és biztos benne, hogy fia a nyáron Madridba költözhet.

Ramón Calderón tegnap New Yorkban járt - ahol médiaszereplésnek eleget téve megnyitotta hivatalos amerikai weboldalát -, másrészt minden bizonnyal sor kerített, hogy egyeztessen Robben-ügyben a Chelsea illetékeseivel.

A londoniak éppen nem a szomszédban, hanem Kaliforniában edzőtáboroznak, ahol felkészülési mérkőzésen 1-0-ra verték dél-koreai Suwon Bluewings csapatát. Robben 45 percet játszott a találkozón, amely minden bizonnyal egyben búcsúmérkőzése is volt.

Robbennek 2009-ig szóló szerződése volt a Chelsea-vel, de a londoniak szerettek volna új, ötéves kontraktust kötni vele. Mourinho úgy nyilatkozott, el sem tudja képzelni keretét Robben nélkül. Jelen állás szerint viszont kénytelen lesz megoldani a szezont a holland nélkül. Például a posztjára most nyáron érkező Florent Maloudával.

Robbennel kapcsolatban egyelőre nem publikus a vételár, annyit azonban tudni, hogy a Chelsea 23 millió eurót kért, a legutóbbi, nyilvános madridi ajánlat viszont 18 millió euróról szólt. A BBC szerint a megegyezésnél végül a Chelsea akarata érvényesül majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik