Arjen Robben közelít a Real Madridhoz, ötmillió euró a különbség

Vágólapra másolva!
2007.07.16. 16:00
Akár már az elkövetkezendő napokban a Real Madrid játékosa lehet a holland Arjen Robben. Legalábbis a királyiak 18 millió euróról szóló ajánlata „nem sokkal”, csupán ötmillió euróval marad el attól az összegtől, amennyiért a Chelsea minden további nélkül lemondana a lendületes játékos további szolgálatairól. A két együttest akár még Fabio Cannavaro is összekötheti.

A londoniak 23 millió eurót szeretnének kapni Robbenért, ennyiért nem fájna nekik a holland távozása, aki pedig egészségesen a „kékek” egyik meghatározó emberének számított. A mögöttünk hagyott szezonban azonban nem volt teljesen ép, a 23 éves játékos mindössze 21 bajnokin kapott szerepet.

Mivel a madridi ajánlat 18 millió eurónál tart jelenleg, a spanyol futballban nagy helyismerettel rendelkező Marca című lap már most megjósolta, hogy a héten 20-21 millió ajánlatnál akár egymás tenyerébe is csapatnak az érintettek.

A spanyoloknak azért sürgős ennyire az átigazolás, mert így Robben vasárnap immár hagyományos ausztriai edzőtáborukba, Irdningbe utazhatna, a keretből hosszabb szabadságra engedett játékosokkal.

A holland nem utazna abszolút felkészületlenül új csapatához, jelenleg az Egyesült Államokban túrázó Chelsea keretét erősíti. A londoniak már le is játszották első mérkőzésüket, amelyen 2-1-re nyertek az América ellen. A találkozó legjobbja a kimondva Robben posztjára és utódjaként szerződtetett Malouda volt.

A Real Madrid Chelsea-nek tett ajánlatát megerősítette Hans Robben is, a játékos édesapja, egyben ügyeinek intézője, aki nem feledte el hozzátenni: a Madrid a világ egyik legjobb klubja és ki ne akarna ilyen csapatban játszani.

Amennyiben mégsem tudnának megegyezni a vételárban, mentőövként szóba jöhetne akár egy minőségi csere is. José Mourinho angol lapértesülések szerint arra kérte Roman Abramovicsot, érdeklődjön a Real Madridnál Fabio Cannavaro megszerzésével kapcsolatosan.

Az olasz védő friss világbajnokként érkezett Madridba 2006 nyarán, és bár végig Fabio Capello vezetőedző feltétlen bizalmát élvezte, a szezonban közel sem tudott olyan hibamentes, határozott játékot produkálni, mint korábban.

A Real Madrid a brazil Emersonnal párban meg nem erősített spanyol információk szerint 18-20 millió euró közötti összeget fizetett a Juventusnak. Csak viszonyításképpen: idén egyedül Pepéért 30 millió eurót szurkoltak le a spanyolok a Portónak.

A Real Madrid a nyáron két középső védőt igazolt, Pepe mellett a német Christoph Metzelder is érkezett és miután Capello távozott, Cannavaro helye közel sem lehet olyan biztos, mint volt korábban. Az olasz védő esetében a kapcsolatfelvétel hivatalos még nem történt meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik