Sir Alex Ferguson csapata ezúttal négynél megállt a gólgyártásban

Vágólapra másolva!
2007.04.14. 21:00
A Manchester United jutott a döntőbe az angol FA-kupában, miután a Villa Parkban rendezett elődöntőben 4-1-re verte a Watford csapatát. A találkozón Rooney gólja után még egyenlített Boothroyd csapata, ám a következő három találatra már nem volt ellenszer. Az összecsapáson Priskin Tamás kezdőként 78 percet töltött a pályán.

Az angol FA-kupa első elődöntőjében Priskin Tamás csapata, a Watford a Manchester United gárdájával csapott össze.

A hétfői bajnokin gólt szerző magyar támadó a kezdőcsapatban kapott helyet, és szomorúan konstatálhatta, hogy csapata már a hetedik percben hátrányba kerül: Rooney a tizenhatosról lövésre szánta el magát, a labda pedig a léc alatt kötött ki. A Watford hálóját egyébként Lee védte, mivel Foster az MU-tól került kölcsönbe a klubhoz, és a megegyezés szerint nem léphetett pályára.

A 26. percben első komolyabb helyzetét kihasználva egyenlített a bajnokságban a bentmaradásért küzdő újonc: Bouazza hanyattvetődve lőtt a nem sokkal korábban ápolásra szoruló Van der Sar hálójába.

Nem sokáig volt döntetlen, ugyanis a héten új szerződést aláíró Ronaldo közelről a kapuba helyezett egy jobb oldalról érkező labdát.

A szünetre megérdemelt vezetéssel vonulhatott a Manchester.

A második játékrész elején mindent megpróbált Andy Boothroyd legénysége az egyenlítésért, elsősorban a watfordi találatot szerző Bouazza volt elemében, ám újabb gólt nem sikerült szereznie.

Ismét betalált viszont a másik oldalon Rooney. A hatvanhatodik percben Smith középreadását vágta a csatár a rosszul helyezkedő védők között a kapuba, végleg eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát.

A nyolcvankettedik percben Smith parádés indítása után a csereként beállt Richardson került helyzetbe, majd lőtt higgadtan Lee mellett a kapuba, kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

Megérdemelten jutott a döntőbe Sir Alex Ferguson csapata, ahol a Blackburn Chelsea mérkőzés győztesével találkozik majd.

ANGOL FA-KUPA

ELŐDŐNTŐ:
MANCHESTER UNITED-WATFORD 4-1 (Rooney 7., C.Ronaldo 28., Rooney 66., K.Richardson 82. ill. Bouazza (26.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik