Hoeness-kritika Ballack és Seva feladatköréről

Vágólapra másolva!
2007.01.10. 13:56
Michael Ballack és Andrij Sevcsenko teljesítménye eddig elmarad a várakozásoktól, s ennek kapcsán vita alakult ki Uli Hoeness és Jose Mourinho között. A szócsata helyenként élesre „sikeredett”. A Bayern München menedzsere szerint a Chelsea nem megfelelő poszton foglalkoztatja a két labdarúgót, a német középpályás esetében a világbajnokság okozta fáradalmakat sem vették figyelembe. A portugál tréner természetesen nem „nyelte le” a bírálatot, válaszában megvédte játékosait és saját döntéseit.
Jose Mourinho megvédte Michael Ballackot, igazi csapatjátékosnak tartja
Jose Mourinho megvédte Michael Ballackot, igazi csapatjátékosnak tartja
Jose Mourinho megvédte Michael Ballackot, igazi csapatjátékosnak tartja
Jose Mourinho megvédte Michael Ballackot, igazi csapatjátékosnak tartja

„A Chelsea úgy vásárolt sztárokat, hogy előtte nem döntötte el, melyik poszton tudná legjobban használni kettejüket. Most már dönteniük kellene” – jelentette ki Hoeness. Majd hozzátette:

"Michael nehezen tudja megmutatni a legjobb oldalát, mert stílusa szinte megegyezik Frank Lampardéval. Mindketten szeretnek támadni, de egyiküknek a védekezésbe is be kell segítenie, ez pedig gondokat okoz."

"Zűrzavar uralkodik a feladatkörök elosztása miatt. De nézzük Sevcsenkót: a Chelsea első számú csatárként számított rá, de Didier Drogba sokkal jobb teljesítményt nyújt. Most mindkettőt játszatják, pedig előbb meg kellene határozni, melyik a legmegfelelőbb játékrendszer".

Uli Hoeness "megtalálta" a Chelsea-t
Uli Hoeness "megtalálta" a Chelsea-t
A bajor klub menedzsere kitért arra is, hogy a nyári vb alaposan kimerítette Ballackot, de a Chelsea-nél erre nem igazán figyeltek, szinte azonnal bedobták a mélyvízbe.

"A sztárokat egy teljes szezon alapján kell megítélni, nem idény közben ítélkezünk. A jelenlegi kritikák nem lepnek meg, a klasszisok többsége így jár a klubcsere után" – zárta mondandóját Uli Hoeness.

A Bayern-menedzser előtt az elmúlt hetekben már többen kritizálták a Chelsea-t, egyes hírek már azt sugallták, hogy megbomlott az öltözői egység. Jose Mourinho most Hoenessnek és a "belső harcról hírt adó" személyeknek is válaszolt: mindkét esetben megvédte a klubot.

"Ballack az én döntésem alapján kerül a csapatba, nem a szurkolótábor, az elnök vagy a média követelésére. Michael ugyan még semmi rendkívüli dolgot nem tett, de remek csapatjátékos, rengeteg áldozatot hoz a gárdáért. Ez egy újabb indok amellett, hogy szerepeljen a mérkőzéseken – szögezte le a portugál szakember. Majd kitért a „belső háború” kérdésére is:

"Erről számos cikket olvastam, de fogalmam sincs, mire alapozzák a kijelentéseket. Az öltözői vitákról szóló hírek nem fedik a valóságot."

A Chelsea szerdán este 21 órától a negyedosztályú Wycombe vendégeként lép pályára a Ligakupa elődöntőjében, a londoni visszavágót január 23-án játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik