Anglia: a Chelsea feljelenti a FIFA-nal a Real Madridot Robben miatt

Vágólapra másolva!
2006.07.05. 22:00
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordul a Chelsea együttese, miután az angolok arra gyanakszanak, hogy a Real Madrid az átigazolási szabályzat rendelkezéseit megszegve próbálja megszerezni Arjen Robbent a Premiership bajnokától.
Arjen Robben még egy szót sem szólt, mégis összevesznek rajta
Arjen Robben még egy szót sem szólt, mégis összevesznek rajta
Arjen Robben még egy szót sem szólt, mégis összevesznek rajta
Arjen Robben még egy szót sem szólt, mégis összevesznek rajta

A Chelsea-t feldühítették azok a sajtóhírek, hogy a Real Madrid újonnan megválasztott elnöke, Ramon Calderon többek között Arjen Robben leigazolását is beígérte a spanyol királyi gárda szurkolóinak.

Mivel az ügyben a londoni bajnokcsapatot nem kereste meg a Real, a Stamford Bridge-en úgy döntöttek, hogy feljelentik a madridiakat a FIFA-nál.

Peter Kenyon ügyvezető igazgató a Chelsea hivatalos internetes oldalán így fogalmaz:

"Értesültünk azokról a kijelentésekről, amelyeket Ramon Calderon, a Real Madrid új elnöke tett Arjenről. A helyzet nem is lehetne világosabb. Semmiféle találkozó vagy megbeszélés nem volt köztünk és a Real Madrid sportigazgatója, Predrag Mijatovics között. Bármiféle olyan jelzés, hogy ez az átigazolás lehetséges volna, hamis. Nem fogadunk el semmiféle ajánlatot Arjenért, ő nem eladó."

"Mindamellett Calderon úr azt bizonygatta, hogy a Real Madrid beszélt Arjen Robbennel. A sokféle kommentár eredményeként a Chelsea levelet ír a FIFA-nak, kérjük, hogy vizsgálják ki, szabálytalan átigazolási kísérletről van-e szó."

A nemzetközi átigazolási szabályzat szerint tilos a futballistákat a klubjuk megkerülésével ajánlattal megkeresni, hacsak a szerződésük nem jár le fél éven belül az aktuális csapatuknál.

Ramon Calderon egyébként Robben mellett az Arsenalban játszó Cesc Fabregasra, illetve a Manchester Unitednél kegyvesztetté vált Ruud van Nistelrooyra is kivetette a hálóját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik