James, Curry, Durant – pokolian erős kerettel mennek az olimpiára az amerikaiak

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 17:33
Rendkívüli kerettel mennek Párizsba az amerikaiak (Fotó: USA Basketball)
Az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja hivatalos oldalán jelentette be a 2024-es párizsi olimpiára utazó keretet.

 

Bebizonyosodtak azok a sajtóhírek, miszerint a Team USA az olimpiára ténylegesen a lehető legerősebb keretével utazik. Steve Kerr szövetségi kapitány csapatát a tavalyi, csalódást keltő világbajnoki negyedik hely után jelentősen felforgatták – abból a csapatból csak az Indiana Pacers legjobbja, Tyrese Haliburton lesz jelen a nyári játékokon. A legnagyobb durranás, hogy az NBA elmúlt idényének legértékesebb játékosa (MVP), az egyébként kameruni születésű Joel Embiid is az amerikai csapatot választotta, ami megdobja az USA amúgy sem csekély esélyeit.

Embiiden kívül olyan szupersztárok alkotják még a csapatot, mint LeBron James, Kevin Durant vagy Stephen Curry, utóbbinak egyébként ez lesz az első olimpiai szereplése.

A sajtóértesülések kedden még csak 11 játékos nevét említették a Párizsba utazó csapatból, ám azóta kiderült, hogy az utolsó kerettag a kétszeres NBA-bajnok Kawhi Leonard lesz.

A kerettagok összesen tíz olimpiai aranyéremmel és három világbajnoki címmel büszkélkedhetnek.

JRUE HOLIDAY ÉS JAYSON TATUM MÁR MEG IS KAPTA A VÁLOGATOTT MEZÉT

AZ AMERIKAI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT OLIMPIAI KERETE
LeBron James (Los Angeles Lakers), Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant (Phoenix Suns), Devin Booker (Phoenix Suns), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jayson Tatum (Boston Celtics), Jrue Holiday (Boston Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik