NHL: hetet vágott a Montreal és a Washington is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.24. 07:23
null
A Montreal és a Buffalo nem volt egy súlycsoportban (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Montreal Canadiens és a Washington Capitals is hét gólt ütve nyert idegenben.

 

A Montreal a nyolcadik meccsén is hibátlan maradt, és története során először kezdte nyolc győzelemmel a bajnokságot. Érdekesség, hogy a ligában az elmúlt negyven évben eddig csak egyetlen csapat volt képes hasonló (szétlövések nélküli) idénykezdetre, és az éppen az aktuális ellenfél, a Buffalo Sabres volt az 1975–1976-os szezonban.

A Sabres 2–0-s hátrányból még kiegyenlített a második harmadban, de a vendégek még abban a játékrészben visszaszerezték a kétgólos előnyt, a folytatásban pedig látványosan érvényesítette a papírformát a Habs.

A védő Andrej Markov szerezte emberelőnyből a Canadiens negyedik gólját, de mellette négy assziszt is fűződik a nevéhez – miközben a hatodik gólnál az 500. pontját jegyezte az NHL-ben –, így természetesen a meccs embere lett. Mellette Brendan Gallagher és Dale Weise is két gólt szerzett.

A Washington Capitals szintén hetet vágott Edmontonban. Az Oilers a meccs elején háromszor is egyenlített, de Jevgenyij Kuznyecovval nem tudott mit kezdeni, a center három góllal és két gólpasszal vezette győzelemre a fővárosiakat.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Montreal Canadiens 2–7
New York Islanders–Boston Bruins 3–5
Winnipeg Jets–Tampa Bay Lightning 3–4 – hosszabbítás után
Calgary Flames
–Detroit Red Wings 3–2 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Washington Capitals 4–7
Los Angeles Kings
–Carolina Hurricanes 3–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik