Roethlisberger egy mérkőzésre Bradynek képzelte magát - és bejött

Vágólapra másolva!
2007.11.06. 19:05
Hazai pályán gyakorlatilag rommá verte a Pittsburgh a Baltomore-t az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság hétfő esti rangadóján. A szokásos Monday Night Footballon, köszönhetően Ben Roethlisberger 5 touchdown-passzának, a Steelers 38-7-re győzte le a Ravens.
Ben Roethlisberger és a tightend Heath Miller örül - a Steelers esélyt sem adott a Ravensnek
Reuters
Ben Roethlisberger és a tightend Heath Miller örül - a Steelers esélyt sem adott a Ravensnek
Ben Roethlisberger és a tightend Heath Miller örül - a Steelers esélyt sem adott a Ravensnek
Reuters
Ben Roethlisberger és a tightend Heath Miller örül - a Steelers esélyt sem adott a Ravensnek

A 2005-os szezon bajnoka nevéhez méltóan játszott hétfő este a Baltimore ellen. A Pittsburgh gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a Ravens elleni összecsapást, a vége 38-7 lett a Steelersnek.

A találkozó után természetesen nehéz lenne mást kiemelni, mint az öt TD-átadást jegyző Ben Roethlisbergert. A Steelers irányítója már az első két játékrészben teljesítette az öt hatpontos átadását, amivel ő a második QB az idényben, aki ezzel a statisztikával büszkélkedhet. A másik játékos (kapaszkodjanak meg!) Tom Brady.

Az első játékrészben Heath Miller, majd Santonio Holmes kapott "forintos" átadást Big Bentől. Mindkét elkapónak a célterületen belül kellet lehúznia a labdát a levegőből, és már kezdhette is ünnepeltetni magát.

A második negyedre a Steelers QB-je mégjobban belemelegedett a játékba. Nate Washingtonnak 30, később Santonio Holmesnak 35 yardos passzt varázsolt a kezébe. Ami tovább növeli a Super Bowl-győztes irányító teljesítményét, hogy ez a két átadás is a vendégek end zone-jában találta meg az elkapókat.

Két perccel a nagyszünet előtt ismét Nate Washington volt a célpont (ezúttal "csak" hétyardos passz), és máris 35-0-ra vezetett a Steelers. Ekkor természetesen eldőlt a találkozó...

A folytatásban Willis McGahee gyönyörű, 33 yardos TD-futásával még a félidő vége előtt szépített a Ravens. Jeff Reed mezőnygólja a harmadik negyedben pedig kialakította a 38-7-es végeredményt.

Hogy ne csak a támadókról beszéljünk: James Harrison teljesítménye is megér egy külön misét. A Pittsburgh szélsőlinebackerje 3 és félszer nyomta le az ellenfél irányítóját (sack), kétszer kiütötte a labdát az ellen QB kezéből és 1 interceptiont is lekapott a levegőből. Emellett nyolc szóló és az egy asszisztált tackle tette teljessé a védőjátékos mérlegét.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

9. FORDULÓ:
Pittsburgh Steelers-Baltimore Ravens 38-7
MÁR KÖZÖLT EREDMÉNYEK:
Philadelphia Eagles-Dallas Cowboys 17-38
Oakland Raiders-Houston Texans 17-24
Indianapolis Colts-New England Patriots 20-24
Cleveland Browns-Seattle Seahawks 33-30 - hosszabbítás után
Tampa Bay Buccaneers-Arizona Cardinals 17-10
Tennessee Titans-Carolina Panthers 20-7
New York Jets-Washington Redskins 20-23 - h.u.
New Orleans Saints-Jacksonville Jaguars 41-24
Minnesota Vikings-San Diego Chargers 35-17
Kansas City Chiefs-Green Bay Packers 22-33
Detroit Lions-Denver Broncos 44-7
Buffalo Bills-Cincinnati Bengals 33-21
Atlanta Falcons-San Francisco 49ers 20-16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik