A San Francisco védelme megsemmisítette a Chicago támadósorát

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 07:27
null
Jason Campbellt cserbenhagyta a fala, egész este ütötték-vágták (Fotók: Action Images)
Az NFC két legjobb védelme találkozott magyar idő szerint kedd hajnalban a San Francisco-i Candlestick Parkban, és a támadóegységek helyzetét tovább nehezítette, hogy az első számú irányító mindkét csapatból hiányzott agyrázkódás miatt. A mérkőzésre azonban mégsem ez, hanem a támadófalak közti különbség volt a legnagyobb befolyással: a Jay Cutlert helyettesítő Jason Campbell elképesztően nehéz estét élt át, míg az Alex Smitht pótló Colin Kaepernick örömfocit mutatott be a múlt héten szívritmuszavara miatt kisebb beavatkozáson áteső vezetőedző, Jim Harbaugh legnagyobb örömére.

 

Mintha támadófal nélkül állt volna ki a Chicago Bears a liga egyik, ha nem a legjobb védelme ellen, és ez természetesen meghatározta a játék képét. A San Francisco 49ers védői bármit megcsinálhattak Jason Campbell-lel, ritkán látható felszabadultsággal játszották végig a meccset a Frisco passzsiettetői, Aldon Smith egymaga 5.5 sacket jegyzett, ami rekord a hétfő esti rangadók történetében, miközben a hazai támadók helyenként majdnem ilyen hatékonyan haladtak előre a Bears védelmének kárára.

A San Francisco nagyon szépen megkomponált, play-action passzokra és futójátékokra épített drive-val nyitotta a mérkőzést, amely során Colin Kaepernick nagyon gyorsan a Chicago vörös zónájába vezényelte a hazaiakat, ám ott megállásra késztette őket a Bears defense, így ekkor még nagyon értékesnek ígérkező három ponttal gazdagodtak Akers field goaljának köszönhetően (3–0). A következő támadás alkalmával viszont már nem álltak meg a célterületig: miután a Bears nem tudott előrehaladni, Kaepernicknek három passz, köztük egy 57 yardos átadással Kyle Williamsnek elég volt, hogy TD-ig vezesse a csapatát. A hatpontost Vernon Davis kapta el, három yardról (10–0).

A Frisco harmadik labdabirtoklása alkalmával is folytatta ellenállhatatlan játékát, ezúttal 96 yardot kellett megtenniük, de a Chicago védelme tehetetlen volt az elképesztő változatos futójáték, és az erre törvényszerűen épülő play-action passzok ellen. Kendall Hunter 14 yardos futása hozta meg az újabb pontokat (17–0). Ha a vendégeknek nem lett volna elég, hogy idén még nem szedtek össze ekkora hátrányt az első félidőben, Jason Campbell labdaeladása után már tényleg fájhatott a fejük: a Jay Cutlert helyettesítő irányító passzát még a Bears térfelén húzta le Tarrell Brown, vagyis ezúttal kiváló mezőnypozícióból indulhattak a hazaiak. A vendégvédelem viszont ezúttal az első drive-hoz hasonlóan összekapta magát a vörös zónában, így megúszták három ponttal a Harbaugh-fiúk újabb rohamát (20–0).

Colin Kaepernicket szinte lehetetlen volt utolérni
Colin Kaepernicket szinte lehetetlen volt utolérni

A Chicago először 27 perc játék után tudta puntra kényszeríteni a 49erst, aztán ez sikerült az első félidő utolsó percében is, viszont a Bears összes támadása felszabadító rúgásban végződött. A vendégek támadó fala nem volt egy súlycsoportban a San Francisco front sevenjével, így pontok helyett meg kellett elégedniük három darab kiharcolt first downnal.

Szünet után minden úgy folytatódott, ahogyan az első félidőben abbamaradt: a támadó fal nem volt képes megvédeni Jason Campbellt, míg a 49ers a bolondját járatta a Chicago védelmével, és Michael Crabtree 10 yardos elkapásával tovább növelte előnyét (27–0). A Bears először a harmadik negyed közepén látogatott el az ellenfél térfelére, de ebben sem volt sok köszönet: Ahmad Brooks úgy gyalulta le Campbellt, hogy a quarterback nemcsak a labdát ejtette el, de meg is sérült.

Egy vitatott büntetés azonban megmentette a vendégek támadását, és Campbellt is olyan fából faragták, hogy folytatni tudta a játékot, így egy Brandon Marshallnak kiosztott 13 yardos TD-passznak köszönhetően végre a Chicago Bears neve mellé is kerültek pontok az eredményjelzőn (27–7). A védelem gyorsan meg is állította a Frisco támadóit, de a Bears offense nem tudta megragadni a lendületet, Campbell ugyanis a gyorsan összeomló zsebben eladta a labdát, ezúttal Dashon Goldson húzta le a rosszul sikerült átadást.

A Bears védelme ismét megtette a magáét, és a 49ers csak mezőnygólra tudta váltani a kiváló mezőnypozíciót (30–7), de a támadók még a korábbinál is gyengébben reagáltak erre: a Campbell kezéből a saját célterületén belül kivert labdát Chilo Rachal, a center kapta el, de nem tudta kivinni az end zone-ból anélkül, hogy földre vigyék, így safetyvel növelte tovább az előnyét a hazai alakulat (32–7). A hátralévő kilenc és fél percben már eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok, így az eredmény nem változott.

A San Francisco 49ers 7/2/1-es győzelem/vereség/döntetlen mutatóval az NFC második helyén áll az Atlanta mögött, és magabiztosan vezeti a csoportját, míg a Chicago Bears a konferencia harmadik legerősebb, 7/3-as mérlegét tudhatja magáénak, ahogyan a vele egy divízióban szereplő Green Bay is.

NFL
ALAPSZAKASZ, 11. FORDULÓ
San Francisco 49ers–Chicago Bears
32–7
KORÁBBAN
Buffalo Bills–Miami Dolphins
19–14
Washington Redskins–Philadelphia Eagles31–6
Detroit Lions–Green Bay Packers20–24
Atlanta Falcons–Arizona Cardinals23–19
Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers21–27 – h. u.
Dallas Cowboys–Cleveland Browns23–20 – h. u.
St. Louis Rams–New York Jets13–27
Kansas City Chiefs–Cincinnati Bengals6–28
Houston Texans–Jacksonville Jaguars43–37 – h. u.
Oakland Raiders–New Orleans Saints17–38
New England Patriots–Indianapolis Colts59–24
Denver Broncos–San Diego Chargers30–23
Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens10–13
Szabadnapos: Tennessee Titans, New York Giants, Minnesota Vikings, Seattle Seahawks

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik