Kiss Péter Pál ismét megvédte a címét (Fotó: Földi Imre)

 

A 19 éves, paralimpiai és világbajnok Kiss Péter Pál sorozatban harmadszor diadalmaskodott a kontinensviadalon, mögötte Suba Róbert a negyedik helyet szerezte meg.

„A világon a legjobb dolog nyerni egy ilyen versenyen – mondta az MTI-nek a Budapesti Honvéd parakajakosa – Jó volt a reggelem, láttam, hogy végre nem az az ítéletidő fogad, mint tegnap, a hátszélnek is örültem. Vártam már a rajtot nagyon és éreztem, hogy jó pályát fogok menni."

A KL2-ben versenyző Varga Katalin – akárcsak a tavalyi paralimpián és a két héttel ezelőtti, kanadai vb-n – harmadik lett két brit riválisa mögött.

„Nem vagyok topformában, sérüléssel kezdődött az évem, ehhez képest bronzérmet szereztem a vb-n és az Eb-n is, ezzel nagyon elégedett vagyok. Az elmúlt napokban kicsit elszúrtam a gyúróhoz járást és a karjaim azért erősen meg voltak halva a döntőben, picit talán jobb pályát vártam magamtól. Ezzel együtt az előttem lévő britet nem találom elérhetetlennek” – nyilatkozott az MTI-nek a szegediek 36 éves versenyzője.

A férfiak hasonló versenyében Rozbora András hetedikként zárt.

A KL3-as kategóriában a nőknél Molnár Nikoletta az ötödik helyen végzett, a férfiaknál Kiss Erik negyedikként, Török Dávid kilencedikként ért célba. Női KL1-ben Pulai Erika ötödik lett.

A paraversenyekben a táv egyformán 200 méter.

A paraszakág három éremmel zárta a kontinensviadalt, miután pénteken a férfi VL2-es kategóriában Juhász Tamás győzött.

(MTI)

A Nemzeti Sportot a helyszínről, Münchenből Pozsonyi Szilárd tudósítja.