Máris zajlanak a tárgyalások arról, hogy a jövő évben mikor rendezzék a Szaúdi Nagydíjat (Fotó: AFP)

 

A közel-keleti ország december 5-én, Dzsiddában éjszakai versennyel debütál a szezon utolsó előtti állomásán. Az azt megelőző futamot Ausztráliában rendezték volna, azt azonban töröltek.

A herceg a jegyértékesítés megindulását bejelentő online sajtótájékoztatón ennek kapcsán arról is beszélt, hogy a Formula–1 vezetői még nem kérték fel az országot egy második futam rendezésére, ugyanakkor – a dzsiddai pályára utalva – megjegyezte, minden ütemterv szerint zajlik az előkészítéssel, az építkezéssel kapcsolatban.

Khalid bin Fejszál al-Szaúd jelezte, a decemberi futamuk előtt le tudnának bonyolítani egy másik nagydíjat is. Hozzáfűzte, máris megkezdték a tárgyalásokat a Formula–1 illetékeseivel arról, hogy a jövő évben mikor rendezzék meg a Szaúdi Nagydíjat.

A mostani idény ezen a hétvégén a mogyoródi Hungaroringen folytatódik. A versenynaptárból az ausztrál mellett a kanadai és a szingapúri futamot kellett törölni a világjárvány miatt, a Kínai Nagydíjat pedig elhalasztották, de még mindig nem találtak neki új időpontot.