A McLarennél három személyt kellett elkülöníteni a koronavírus miatt (Fotó: AFP)

 

Nem éppen a legideálisabb módon készülhet a McLaren a hazai versenyhétvégéjére. A silverstone-i futam előtt egy héttel Lando Norrist támadták meg és rabolták ki a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét követően, alig egy nappal a versenyhétvége kezdete előtt pedig három csapattagról is kiderült, hogy elkapták a koronavírust.

Zak Brown és két másik személy tesztje lett pozitív, ami azt jelenti, hogy ők nem vehetnek részt a Brit GP hétvégéjén. Norris és Daniel Ricciardo indulása azonban nem került veszélybe, ugyanis a csapat versenyzői nem érintkeztek a fertőzöttekkel.

„A McLaren a mai napon megerősíti, hogy három csapattag, beleértve Zak Brown ügyvezetőt is, pozitív koronavírustesztet produkált a Brit GP-t megelőző szigorú tesztelésen – olvasható az istálló közelményében.Egyik versenyzőnk sem érintkezett velük szorosan. Az esetek nem állnak kapcsolatban egymással, az érintetteket a helyi kormány irányelveinek megfelelően elkülönítettük. Mindez nincs hatással a csapat indulására a Brit Nagydíjon.”