F1: mégsem jön létre a Porsche–Red Bull házasság – hivatalos

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.09. 11:48
null
Nem csatlakozik a Red Bull oldalán az F1-hez a Porsche (Fotó: Getty Images)
Hivatalos oldalán jelentette be péntek délelőtt a Porsche, hogy nem száll be a Formula–1-be a Red Bull-lal. A közleményben ugyanakkor azt írják, nem zárják ki teljesen az F1-ben való szereplés lehetőségét.

 

Hónapok óta zajlottak a tárgyalások a Porsche és a Red Bull között, a német autógyártó 2026-tól lépett volna be a Formula–1-be az energiaitalos csapat oldalán. Korábban a Volkswagen zöld utat adott a Porschénak és az Audinak a csatlakozására, utóbbi augusztus végén jelentette be, hogy beszáll a száguldó cirkuszba.

A hétvégi Olasz Nagydíj pénteki napján a Porsche bejelentette, véget értek a tárgyalások a Red Bull-lal, így az ő oldalukon biztosan nem lépnek be az F1-be. A német autógyártó az 50 százalékos részesedés mellé ugyanennyi beleszólást is szeretett volna a csapat irányításába, ez viszont nem tetszett a világbajnokságot vezető gárdának.

„Az elmúlt hónapok során a Porsche és a Red Bull tárgyalásokat folytatott arról, hogy a Porsche beszálljon a Formula–1-be. A két cég most közösen arra a következtetésre jutott, hogy ezek a tárgyalások a továbbiakban nem folytatódnak. Az előzetes feltevés mindig az volt, hogy ez a partnerség egyenlő feltételek mellett jön létre, nemcsak a motort, hanem az egész csapatot illetően. Ez azonban nem jöhet létre. Az új szabályváltoztatások miatt viszont az F1 így is vonzó opció számunkra, így továbbra is figyeljük a lehetőségeket” – áll a Porsche közleményében.

A németek tehát még visszatérhetnek az F1-be, azonban az idő ellenük dolgozik, nem sokkal több mint egy hónapjuk van megállapodást kötni egy másik istállóval, a Nemzetközi Automobil-szövetség(FIA) október 15-ig fogadja a motorgyártók jelentkezését a 2026-os idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik