Hamilton elismerte: ő sem hibátlan… (Fotó: AFP)

A 35 éves brit pilóta ugyan nem utalt vissza a Szocsiban történtekre, de azt írta, ő is csak ember és folyamatosan tanul.

„Valószínűleg én sem vagyok hibátlan, amikor problémákkal találom szembe magam, de az ember nem mindig reagál a várakozásoknak megfelelően a feszült helyzetekben” – osztotta meg gondolatait követőivel Hamilton, aki két, szabálytalanul elvégzett próbarajt miatt kapott időbüntetést Oroszországban, és hiába indult a pole pozícióból, végül csak harmadik lett. A vb-pontversenyt most is vezető pilóta így még nem tudta beállítani a legendás, hétszeres vb-győztes Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló rekordját. Hamilton az orosz GP után kritizálta a versenybírókat, ugyanakkor sokan őt is hibáztatták, a nemzetközi sajtóban pedig több helyen arról írtak, hogy a címvédő nem ismeri a szabálykönyvben foglaltakat.

„Én is csak egy ember vagyok, és nagy szenvedéllyel teszem mindazt, amit teszek – fogalmazott az Instagramon Hamilton. – Minden nap tanulok, fejlődök, és levonom a következtetéseket a történtekből. Köszönöm mindenkinek, aki továbbra is támogat engem, és velem együtt küzd.”

A hetedik vb-címének megszerzése felé haladó brit sztár jövő hétvégén, a nürburgringi Eifel Nagydíjon próbálhatja meg ismét beállítani Schumacher csúcsát.