F1: Hamilton mentális és érzelmi küzdelméről írt a közösségi médiában

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.03.31. 19:12
null
Lewis Hamilton megnyílt (Fotó: Getty Images)
Mentális és érzelmi küzdelméről írt csütörtökön a közösségi médiában Lewis Hamilton hétszeres Formula–1-es világbajnok, aki úgy fogalmazott, „nehéz volt bizonyos napokon pozitívnak maradni”.

 

A Mercedes 37 éves brit versenyzője az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy hosszabb ideje küzd mentális és érzelmi problémákkal.

„Máris nagyon kemény ez az év, ha figyelembe vesszük mindazt, ami körülöttünk történik. A folytatás folyamatos küzdelmet igényel, de harcolnunk kell, mert annyi teendőnk van még és annyi mindent elérhetünk” – írta Lewis Hamilton. Szurkolóit és követőit arról biztosította, hogy senkinek az érzéseivel és aktuális érzelmi állapotával nincs probléma, és „tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül, közösen ezen is túl leszünk”.

A brit versenyző, aki 103 futamgyőzelmével a Formula–1 történetének legeredményesebbje, az előző szezonban a záró viadal utolsó körében maradt le nyolcadik vb-címéről, vitatott körülmények között. A decemberi versenyt követően Hamilton egészen februárig inaktív volt a közösségi médiában, nem nyilatkozott senkinek és sehol, hallgatása pedig spekulációt indított el arról, hogy nem folytatja F1-es pályafutását.

Hamilton végül visszatért, de nehezen indult számára a szezon, múlt vasárnap például csak tizedik lett Szaúd-Arábiában, miután az időmérő edzésen csupán a 16. rajthelyet sikerült elcsípnie. Ilyen rossz kvalifikációs eredménye legutóbb a 2017-es Brazil Nagydíjon volt a brit sztárnak.

Az elmúlt nyolc évben kivétel nélkül konstruktőri világbajnok Mercedes versenyautója egyelőre nem tudja felvenni a küzdelmet a legjobbakkal, a Ferrarival és a Red Bull-lal. Az idén bevezetett átfogó szabálymódosításoknak megfelelően megépített versenygépek között az első két hétvége alapján úgy tűnik, a Mercedesé csak harmadik az erősorrendben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik