F1: Egy dolgot megígérhetek Oconnak – Toto Wolff

Vágólapra másolva!
2018.10.21. 12:56
Továbbra sincs könnyű helyzetben Esteban Ocon, akinek szinte biztosna távoznia kell a Force Indiától, és Toto Wolff úgy véli: talán csak a 2020-as szezont illetően tud segíteni, hogy a fiatal versenyző megfelelő üléshez jusson a Formula–1-ben.

Esteban Ocon nehéz helyzetben van: a francia versenyző néhány hónappal ezelőtt még úgy gondolta, biztos a jövője a Formula–1-ben, dea Force India tulajdonosváltásaszinte biztosan azt eredményezi, hogy elveszíti ülését az istállónál. A héten egyébként a Force India bejelentette, hogySergio Pérez lesz az egyik versenyzője 2019-ben is,így könnyen lehet, hogy Ocon számára az egyetlen megoldást az F1-ben való maradásra a Williams jelenti.Esteban Ocon nehéz helyzetben van: a francia versenyző néhány hónappal ezelőtt még úgy gondolta, biztos a jövője a Formula–1-ben, dea Force India tulajdonosváltásaszinte biztosan azt eredményezi, hogy elveszíti ülését az istállónál. A héten egyébként a Force India bejelentette, hogySergio Pérez lesz az egyik versenyzője 2019-ben is,így könnyen lehet, hogy Ocon számára az egyetlen megoldást az F1-ben való maradásra a Williams jelenti.

40. AMERIKAI NAGYDÍJ
OKTÓBER 19., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:47.502
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:48.716
OKTÓBER 20., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1.33.797
időmérő: 1. Hamilton 1.32.237
OKTÓBER 21., VASÁRNAP
20.10: a verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 28., 20.10:Mexikói Nagydíj
November 11., 18.10:Brazil Nagydíj
November 25., 14.10:Abu-dzabi Nagydíj

Toto Wolff – aki egy ideje segíti a fiatal pilóta karrierjét – elárulta, hogy korábban úgy volt, Ocon a Renault-hoz kerülhet, ám az enstone-iak végül Daniel Ricciardót választották Nico Hülkenberg mellé. Ez Wolff helyzetét is igencsak megnehezítette azt illetően, hogy új csapatot találjon Oconnak, akinek azonban 2020-ra megígért valamit.

„Azt mondják, hogy csak a bolondok optimisták, de júliusban én is nagyon optimista voltam azt illetően, hogy Esteban beülhet az egyik Renault-ba – árulta el a Mercedes csapatfőnöke. – A Williamsnek most el kell dönteni, szerinte ki a legjobb a számára. Nemcsak Esteban, hanem Robert Kubica és mások is szóba jöhetnek. Mindannyian megérdemelnék a lehetőséget, úgyhogy a Williamsen múlik, kit választ.”

„Felkészültünk a B-tervre is, de egy dolgot megígérhetek: 2020-ban egy jó autóban ülhet, hiszen sok csapat van, ami érdeklődik Esteban iránt. Próbáljuk megkönnyíteni a helyzetét ott, ahol lehet, de nem tudom most megmondani, mi az, ami segíteni fog, hogy üléshez jusson” – mondta kissé tanácstalanul Wolff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik