F1: az újonc versenyző nem fél hibázni az első évében

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.30. 11:41
null
Cunoda Juki nem esik kétségbe, ha nem indul tökéletesen az F1-es pályafutása (Fotó: AFP)
Cunoda Juki nem úgy áll hozzá az F1-es újoncévéhez, hogy túlzottan félne a hibázás lehetőségétől. A fiatal japán pilóta az AlphaTauri hivatalos honlapjának adott interjújában mesélt az F2-es tapasztalatairól, valamint arról, hogyan küzdötte le nehézségeit a tavalyi idényben.

 

Mick Schumacher és Nyikita Mazepin mellett Cunoda Juki is az első Formula–1-es évének vág neki 2021-ben. Az AlphaTauri japán újonca harmadikként zárt tavaly a Formula–2-ben, és bár az idénykezdet nem sikerült a legjobban számára, nem lesz nagyon csalódott, ha az F1-es karrierje is hasonlóan indul.

„Ez lesz az újoncévem, és keményen fogom nyomni már a legelejétől, hogy a lehető legjobban megismerjem az autót – ígérte Cunoda. – Viszont nem félek attól, hogy hibázzak. Persze megpróbálom minimalizálni ezeket a botlásokat, ám a hibák ilyenkor elkerülhetetlenek. Hiszek abban, hogy tanulni tudok belőlük úgy, ahogyan azt tavaly a Formula–2-ben is bizonyítottam.”

Cunoda az F2-es idény második felében három győzelmet aratott, valamint további két alkalommal ünnepelhetett a dobogó második fokán. Elárulta, hogy mi vagy ki segített neki leküzdeni a kezdeti nehézségeit.

„Már a szezon elején jó volt a tempóm, és fel tudtam venni a harcot a riválisaimmal, viszont az idény közepéig nem tudtam folyamatosan jól teljesíteni – vallotta be a 20 éves japán. – Emiatt nem sikerült túl sok pontot szereznem az első futamokon, de az évad közepétől együtt dolgoztam egy mentális edzővel, akivel sokat beszélgettünk a versenyzésről, illetve arról, hogyan készülök fel a futamokra, és hogyan viselkedek azok során. Ez azt eredményezte, hogy rengeteget fejlődtem mentálisan.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik