F1: a Manor lehet a nagy motoros körtánc nyertese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.07. 14:15
A Ferrari továbbra is szívesen szállítana motort a Red Bullnak és a Toro Rossónak 2016-tól, állítja Maurizio Arrivabene, az olasz F1-es istálló főnöke. Ha így lesz, a gyári Ferrari mellett a Sauber, a Haas, a Red Bull és a Toro Rosso is az olasz erőforrásokat használja, és könnyen lehet, hogy a Manornak Mercedesre „kell” váltania.

Arrivabenét azután kérdezték a Red Bull csapatairól, hogy a Mercedes jelezte, nem szívesen hozná fel a motorjaival saját szintjére az egyik fő riválist, míg a Renault-ról az a hír járja, vagy csak a saját csapatának szállít motort, vagy senkinek.

„Nehéz mások gondolkodásáról beszélni. Tény, hogy a Red Bullnál nagyon okos emberek dolgoznak, és valós esély van arra, hogy ha Adrian Newey remek autót tervez, a mi motorunkkal nagyon versenyképes lesz – mondta Arrivabene. – Hiszek a munkatársaimban, és nem aggódom, mert jobban szeretem úgy a versenyt, ha erősebb riválisaink vannak. Nem mondom,. hogy holnap megkapja a Red Bull és a Toro Rosso a motorunkat, de nincs problémám az együttműködéssel. A Ferrari filozófiája, hogy a legjobbakkal is meg kell küzdenie.”

Arrivabene arra nem tért ki, amit az olasz sajtó már hetek óta megjegyez: a Mercedesszel ellentétben a Ferrari nem feltétlenül a legújabb motorját adná oda riválisainak, hanem, ahogy az idén a Manor Marussiának, egyéves motort szállíthat – bár nyilván van az a pénz, amiért ez megváltozik.

A Ferrarinak az F1-be jövőre érkező Haas-istállóval már szerződése van 2015-re, a Sauberrel is várhatóan hosszabbít. Ha jön még a Red Bull és a Toro Rosso is, az már öt Ferrari-motoros csapatot jelent. Ha a Lotusból Renault lesz, a Mercedes a gyári csapaton kívül a Williamsnek és a Force Indiának szállít, és marad egy kvótája.

Ez a motorsport.com szerint jó eséllyel a Manor Marussiához kerülhet. S ne feledjük, a Mercedes nem szokott előző évi motorok gyártásával bajlódni a partnerei miatt…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik