Nincs könnyű helyzetben (Fotó: Getty Images)

„Wenger egyre csak azt mondogatja nekem, hogy próbáljam élvezni, és sok sikert hozzá, mert nem könnyű – árulja el Henry. – És igaza van: tényleg nem könnyű.”

Egy pillanatra elneveti magát, miközben felidézi korábbi mestere szavait, de talán még sohasem volt ennyire komoly élete során.

Új munkáját még csak rövid ideje végzi, de már éppen elég nehézség érte ahhoz, hogy pontosan érezze a humort Wenger szavaiban. Kicsit úgy csengenek, mintha olyasvalakinek mondta volna őket, aki első munkanapját tölti oroszlánszelídítőként, vagy aki elhatározta, hogy hordóba zárva ereszkedik le a Niagara vízesésen. Sok szerencsét, amire szükséged is lesz. Ha nem jönnél vissza, örülök, hogy megismerhettelek.

A labdarúgóedzők élete szinte hasonlóképpen veszélyes. Persze nem fenyeget a veszély, hogy megkarmol egy vadmacska, de már nem egy nagynevű futballista tapasztalta meg, hogy jó híre pillanatok alatt szertefoszlik.

A francia futball eddigi legnagyobb csatára, az Arsenal valaha volt legkiemelkedőbb játékosa megtehette volna, hogy élete hátralévő napjait otthon tölti a fotelban, és Premier League-et néz a tévében. De nem ezt akarta. Forró vágy égett benne, hogy edző lehessen, és 2021 elején ez a vágy még mindig erősen él a 43 éves korábbi sztárfutballistában.

Az anyag első részét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!