Vízilabda: íme, válogatottjaink menetrendje a világligában

waterpolo.hu waterpolo.huwaterpolo.hu waterpolo.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.18. 16:48
null
A férfiak jó eséllyel pályáznak a szuperdöntőre (Fotó: Szabó Miklós)
Mint megírtuk, a magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolországgal és Hollandiával, míg női együttesünk a két előbbi nemzet legjobbjai mellett Oroszországgal mérkőzik meg a világligában. Immár azt is tudni lehet – a waterpolo.hu jóvoltából –, hogy csapataink mikor szállnak vízbe.

 

A nemzetközi szövetség (FINA) Máltán készítette el a sorozat legújabb kiírásának sorsolását.

A férfiaknál végül 9 csapat nevezett a kontinensről – Märcz Tamás együttese Spanyolországgal és Hollandiával került szembe, velük vív oda-vissza mérkőzéseket. A győztes kerül a szuperdöntőbe.

„Először is rögzíthetjük, nem kell a világvégére utaznunk... – mondta gyorsértékelésében Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, aki a jövő heti kétnapos válogatott edzésekre a Miskolc franciaországi Eurokupa-túrája során szemsérülést szenvedő Vadovics Viktor helyett kedd reggel a Honvéd ifjú pólósát, Gyárfás Tamást hívta meg. – Örülök, hogy a spanyolok ellen játszhatunk, egyből látjuk majd, hogy az Európa-bajnokság házigazdája milyen lehet az idény folyamán – várhatóan visszatér hozzájuk Perrone, így a folyamatosan fejlődő fiatalokkal jó kis csapatot alkotnak majd.”

„A hollandokat az universiadén láttam, fizikailag erős, szintén fejlődő gárdáról van szó. Összességében elmondható, hogy esélyünk van a csoportelsőségre, a szuperdöntőbe jutásra. Négy jó meccset várok, amelyeken elsődleges szempont lesz, hogy sok játékost ki tudjunk próbálni, a fiatalok tapasztalatokat szerezzenek, az évközi összetartásoknak ezzel meglegyen a hivatalos jellege.

„Megfelelő alap lehet erre is ez a négy találkozó. Ezekhez csatlakozik majd az Európa-kupa, így megfelelő évad elé nézünk. Az, hogy az eredeti tervekkel ellentétben három helyett két ellenfelet kaptunk, kicsit könnyíti a klubok helyzetét, kevésbé lesznek túlterhelve a játékosok. Az elkövetkezendő időszakban átbeszéljük, hogy a kieső napokat üresen hagyjuk, vagy esetleg edzéseket, hivatalos meccseket hozzunk össze.

A nőknél négyen neveztek Európából, négy erős alakulat: Bíró Attila csapata Spanyolországgal, Hollandiával és Oroszországgal csatázik – az oda-visszavágós körmérkőzés után az első három szerez jogot a szuperdöntőben való indulásra.

„A lehető legjobb, így van értelme szerepelni a világligában! Örülök, hogy az előzetes hírekkel ellentétben a spanyolok is indulnak. Csak ilyen komoly, világszinten is a legerősebb csapatok ellen tudjuk majd felmérni, hol tart a fiatalok fejlődése, hol tart az Eb-re készülő, újjáalakuló válogatott. Egyik ellenfelünket sem kell bemutatni, az európai vízilabda krémje selejtez majd egymással a három továbbjutó helyért, amiben természetesen ott szeretnénk lenni – kommentálta a híreket Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya.

VÍZILABDA-VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐK
FÉRFIAK

A-csoport: Szerbia, Montenegró, Románia
B-csoport: Oroszország, Horvátország, Németország
C-csoport: Magyarország, Spanyolország, Hollandia

1. forduló: 2017. november 14. Magyarország szabadnapos
2. forduló: 2017. december 12. Hollandia–Magyarország
3. forduló: 2018. január 16. Magyarország–Spanyolország
4. forduló: 2018. február 13. Magyarország szabadnapos
5. forduló: 2018. március 20. Magyarország–Hollandia
6. forduló: 2018. április 10. Spanyolország–Magyarország

A férfiaknál a szuperdöntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

NŐK
Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Oroszország

1. forduló: 2017. november 21. Hollandia–Magyarország
2. forduló: 2017. december 19. Magyarország–Spanyolország
3. forduló: 2018. január 30. Magyarország–Oroszország
4. forduló: 2018. február 27. Magyarország–Hollandia
5. forduló: 2018. március 27. Spanyolország–Magyarország
6. forduló: 2018. május 1. Oroszország–Magyarország

A hölgyeknél informális hírek szerint három csapat jut tovább. Amint erről a FINA hivatalosan tájékoztatja a Magyar Vízilabda-szövetséget, beszámolunk róla!

A program még nincs véglegesítve a FINA által, így változhat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik