Vízi Eb: Bujka Barbara nem tagja Bíró Attila bő keretének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.15. 13:46
null
Bíró Attila 17 játékossal készül a barcelonai Eb-re (Fotó: Tumbász Hédi)
Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 17 fős, a spanyolországi Európa-bajnokságra készülő bő keretét.

Az 52 esztendős szakember 17 játékosra (köztük az újonc Tóth Eszterre) számít a nyári felkészülés során, illetve három fiatal is együtt készül Antal Dóráékkal.

Érdekesség, Bujka Barbara, Ferencváros Európa-bajnok centere nem kapott meghívót Bíró Attilától.

„A megnevezett játékosok tették rám a legjobb benyomást a válogatott edzéseken, mérkőzéseken, még akkor is, ha mint korábban említettem, meglehetősen hullámzó volt egyesek teljesítménye egy-egy mérkőzésen – idézi a szövetség honlapja Bíró Attilát. Több poszton, így a centerek között is olyan játékosok kapnak szerepet, akik még nem jártak világversenyen, ami azért is fontos, hogy kiderüljön, Tokióban kik azok, akik a legjobban tolhatják majd a csapat szekerét. Ott van a keretben az Egyesült Államokban tanulmányait befejező Antal Dóra, Illés Anna kettős, újra beillesztjük őket a rendszerbe, bízom az ő motivációjukban és játékéhségükben is. Az egyetlen újonc a BVSC kapusa, Tóth Eszter, aki az idényben végig egyenletesen, jól védett klubjában, mindenképpen szeretném megadni neki a lehetőséget – s ugyan, mint szintén említettem, most már nem a kísérletezés időszaka következik a válogatottban, a kapusok ez alól kivételt élveznek, hiszen bármi megtörténhet. Elég csak megemlíteni, hogy Kasó Orsi az oroszországi mérkőzés előtt ujját törte… Gyorsan hozzáteszem, az edzésekre ő is rendben lesz.”

A 2018-as Eb-nek Barcelona ad otthont júliusban. A mieink – akik a tavalyi budapesti vb-n ötödikek lettek – Spanyolország ellen kezdik meg menetelésüket. A válogatott május 28-án kezdi meg a felkészülést, amely során két nemzetközi tornán vesz részt (a hazai Vodafone-kupán, illetve Rotterdamban).

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ KERETE AZ EB-RE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley – Egyesült Államok), Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley – Egyesült Államok), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
Kereten kívül együtt készül a csapattal: Lekrinszki Gina (Szentes), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC)

2018-AS VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA
FÉRFIAK

A-csoport: MAGYARORSZÁG, Olaszország, Németország, Grúzia
B-csoport: Montenegró, Spanyolország, Málta, Franciaország
C-csoport: Görögország, Horvátország, Hollandia, Törökország
D-csoport: Szerbia, Oroszország, Románia, Szlovákia
NŐK
A-csoport:
Hollandia, Olaszország, Görögország, Franciaország, Izrael, Horvátország
B-csoport: MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Oroszország, Szerbia, Törökország, Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik