Férfi vízi: Méltó módon zártuk le az idény első felét – Bátori Bence

Vágólapra másolva!
2023.12.11. 10:17
null
Bátori Bence izgatottan várja a nyolcaddöntő sorsolását (Fotó: Koncz Márton) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL
A férfi vízilabda Eurokupában címvédőként továbbjutó Vasas csapatkapitánya, Bátori Bence szerint az angyalföldiek sikeres őszön vannak túl, de még sok munka vár rájuk.

 

Kockás füzetre ezúttal nem volt szükség, a kétismeretlenes egyenlet ugyanis már azelőtt megoldódott, hogy a Vasas vízbe ugrott a görög Apollon Szmirnisz ellen a férfi vízilabda Eurokupa csoportkörének utolsó fordulójában. A Honvédnak nem sikerült a bravúr, az Erdélyi Balázzsal felálló Savona 6–5-re győzött a Kőér utcában, ezzel pedig biztossá vált az angyalföldiek továbbjutása a B jelű négyesből, ugyanakkor a második helyről győzelemmel sem léphettek előre. Szlobodan Nikics csapata már úgy kezdte el a bemelegítést, hogy ismerte a másik mérkőzés eredményét, de becsületbeli ügyként tekintett az idei utolsó találkozójára, amelyet jóformán végig vezetve 19–15-re nyert meg.

„Természetesen megnéztük az eredményt, tudtuk, hogy miután a Savona megverte a Honvédot, nem maradt tétje az Apollon elleni meccsnek – hangsúlyozta Bátori Bence, aki négy gólt szerzett a találkozón. – Azon voltunk, hogy méltó módon zárjuk le az idény első felét, ami sikerült is, jó érzés volt még a naptári évben utoljára szépszámú közönség előtt játszani, és a legfontosabb, hogy nyertünk. Úgy vágtunk neki az Eurokupának, hogy a csoportelsőség a célunk, de elismerésem a Savonának – izgatottan várjuk a nyolcaddöntő sorsolását. Az előző idényhez képest változás, hogy a Bajnokok Ligájából kapunk ellenfeleket, bármelyik csapattal találkozunk, biztosan nehéz dolgunk lesz.”

A nyolcaddöntő pénteki sorsolásán a Vasas (és a C-csoportból másodikként továbbjutó BVSC is) a Bajnokok Ligájából kieső, a kvartettekben harmadik helyen végző csapatok közül kaphat ellenfelet. A spanyol Sabadell tűnik a legnehezebb vetélytársnak, de a horvát Jug Dubrovnik, a szerb Crvena zvezda és a német Spandau is erős, vagyis ezen a szinten már valóban nincs könnyű párharc. Más kérdés, hogy keretüket ismerve bármelyik rivális ellen jó esélyük lesz a továbbjutásra a fővárosi piros-kékeknek, ráadásul Bátori Bence szerint márciusig még jobban összeérhet a nyáron hét új játékossal erősödő csapat.

„Nagyon hosszú beszélgetés lenne, ha belemennénk a részletekbe... – mondta mosolyogva a Vasas csapatkapitánya, amikor az idény első feléről kérdeztük. – Több volt a hullámhegy, mint a hullámvölgy, összességében sikeres őszt zártunk, maradt egy-két hiba, ezeket szeretnénk kijavítani a tavasszal. Sokat kell még dolgoznunk, ami nem lesz könnyű, mert a magyar és a szerb válogatottba is mennek játékosaink, de a többiekkel januártól alapozásba kezdünk. Biztos vagyok benne, hogy a rengeteg gyakorlás mellett a fizikai részre is nagy hangsúlyt fektetünk.”

Valóban, Szlobodan Nikicset ismerve nem kérdés, hogy megkapják a szükséges terhelést a játékosok. Az angyalföldieket immár két éve irányító edző az Apollon elleni győzelem után elismerően beszélt csapata őszi teljesítményéről, csupán a BVSC-től elszenvedett vereség miatt maradt hiányérzete – tavasszal ezt a csorbát is kiköszörülheti a Vasas.

A végjátékban bukta el a csoportelsőséget a BVSC
Nemcsak a bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is kimagaslóan szerepelt ősszel a BVSC-Zugló, amely nehéz csoportba került az Eurokupában, de már egy fordulóval a vége előtt biztossá tette a továbbjutását. Kemény Kristóf együttese ráadásul karnyújtásnyira került attól, hogy megnyerje a C jelű kvartettet, ugyanis három ponttal jobban állt, mint utolsó ellenfele és közvetlen riválisa, a horvát Primorje Rijeka, amelyet hazai medencében 22–13-ra győztek le a zuglóiak. A szombat esti fiumei találkozó viszont nem úgy alakult, ahogy      Tátrai Dávidék      tervezték, a vendéglátók huszáros hajrával 19–10-re nyertek. Az egymás elleni eredmény helyett így az összesített gólkülönbség döntött, amely a horvátoknak kedvezett, a BVSC másodikként jutott tovább.

VÍZILABDA
FÉRFI EUROKUPA, CSOPORTKÖR
6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
B-CSOPORT

EPS-Honvéd–Savona (olasz) 5–6 (0–1, 2–1, 2–3, 1–1)
A-Híd VasasPlaket–Apollon Szmirnisz (görög) 19–15 (4–4, 4–3, 6–3, 5–5)
A csoport végeredménye: 1. Savona 15 pont, 2. Vasas 13 pont, 3. Honvéd 8 pont, 4. Szmirnisz 0 pont

C-CSOPORT
Primorje Rijeka (horvát)–BVSC-Zugló 19–10
(4–4, 5–1, 5–3, 5–2)
A csoport végeredménye: 1. Primorje 12 pont, 2. BVSC-Zugló 12 pont, 3. Sabac (szerb) 9 pont, 4. Hannover (német) 3 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik