Férfi vízilabda ob I: a Ferencváros nyert a Vasas ellen, és továbbra is az élen

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 21:19
Az FTC megnyerte a fővárosi rangadót a Vasas ellen (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros magabiztosan, 15–12-re legyőzte a Vasast a férfi vízilabda ob I középszakaszában, a felsőházban.

 

A címvédő és éllovas Ferencvárossal az első félidőben még tartotta a lépést a Vasas. 5–5 után az FTC öt gólt dobott sorozatban, így a harmadik negyedet 6–3-ra megnyerte. Innen pedig már nem volt visszaút az angyalföldieknek.

A Ferencváros továbbra is vezet, míg a Vasas a harmadik helyen áll.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I
KÖZÉPSZAKASZ, 3. FORDULÓ
FELSŐHÁZ
FTC-Telekom Waterpolo–A-Híd VasasPlaket 15–12 (4–3, 3–2, 6–3, 2–4)
Komjádi uszoda, 800 néző. V: Kollár Gy., Petik A. 
FTC: Szakonyi – Argiropulosz, VIGVÁRI VENDEL 3, MERKULOV 4, Német T. 1, Mandics 1, Jansik Sz. Csere: VARGA DÉNES 3, Molnár E. 1, Nagy Ákos, Fekete G., Nagy Ádám 2, Varga V. Edző: Nyéki Balázs
VASAS: MIZSEI – Dala D. 1, Randjelovics, Dedovics 1, Gábor L. 1, Sz. Rasovics 2, Lakatos S. 1. Csere: Burián 2, Konarik, Batizi, Sélley-Rauscher, BÁTORI 4. Edző: Szlobodan Nikics
Emberelőny-kihasználás: 11/7, ill. 10/6. Kettősemberelőny-kihasználás: 1/0, ill. 1/0. Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1. Kipontozódott: Jansik Sz. (21. p.), Batizi (24. p.), Nagy Ádám (30. p.), Sélley-Rauscher (32. p.). Kiállítva (végleg, cserével): Randjelovics (20. p.), Argiropulosz (20. p.)
MESTERMÉRLEG
Nyéki Balázs: – Vegyes az összkép, az első két negyedben csak helyenként működött, amit elképzeltünk. A harmadik negyedben ritmust váltottunk, nőtt is a különbség, de nagyon könnyen kiengedtünk, öt gólról kettőre engedtük fel a Vasast, ha ez nem történik meg, akkor elégedettebb lettem volna. A győzelemnek örülök, az OSC és a Barceloneta ellen is másféle lesz a mérkőzés.
Szlodoban Nikics: – Sok gólt kaptunk ellentámadásból, ez volt a legnagyobb probléma. Ezzel együtt jól játszottunk, támadásban sok jó megoldásunk volt, az emberelőnyös játékunk sokkal jobb volt, mint a Jug ellen. Fontos volt, hogy megmutassuk, még a Fradi ellen is nyerni akarunk. Volt is sanszunk a végén, egy gólra is feljöhettünk volna, de a Fradi akkor lőtt gólt, amikor kellett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik