Sportrádió: Egy magyar csapatnak nem lehet más célja, mint a vb-győzelem – Varga Zsolt

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 09:52
null
Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya lépésről lépésre szeretne haladni (Fotó: Földi Imre)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában a vízilabda-világbajnokság csoportkörének sorsolása kapcsán Szegő Tibornak és Suba Katának adott interjút Mihók Attila, társ szövetségi kapitány, és Varga Zsolt, a világbajnok férfiválogatott  szövetségi kapitánya. A Sportrádió annak is utánament, vajon lehet-e beugró Budapest a vízilabda Eb kapcsán, és mikor várható döntés.

 

„Az olimpiai kvóta megszerzése rendhagyó módon történik. Mi például – remélhetőleg – a vb-n a legjobb négybe jutásunkat úgy tudjuk elérni, hogy olyan csapattal nem is fogunk találkozni, amelynek még nincs kvótája” – mondta a Sportrádióban Mihók Attila. A női válogatott szövetségi kapitánya hozzátette, most az a cél, hogy a játékosok a lehető legjobb állapotba kerüljenek, mert jelenleg kevesen közelítik meg saját fizikális teljesítményük korábbi maximumát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk,női válogatottunk csoportja kifejezetten kedvező, hiszAusztrália, Új-ZélandésSzingapúrlesz a mieink három csoportellenfele. Továbbjutás esetén azonban az olimpiai bajnok amerikaiak vagy a világbajnoki címvédő hollandok ellen mérkőzhetne meg a magyar együttes.

A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott Kazahsztánnal és Olaszországgal találkozik biztosan a csoportkörben. Varga Zsolt, a válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy az alapvető felkészülési terven sokat kellett változtatni a sűrű klubidőszak miatt. A férfiak könnyebb helyzetben vannak, mert az ötkarikás kvóta már megvan, azonban Varga magasra teszi a mércét. „Az elsődleges cél az, hogy minél előrébb végezzünk, és a világbajnokság megnyerése. Egy magyar csapatnak nem lehet más célja. Ennek vannak lépcsőfokai, lépésről lépésre haladva.”

Csurka Gergely, a Magyar Vízilabda-szövetség kommunikációs vezetője elmondta, hogy a budapesti Duna Aréna szinte bármikor alkalmas egy világesemény rendezésére. „Bárki bármikor bajba kerül, akkor azonnal Budapestet tárcsázza. Mindent nem bírunk elvállalni, a központi költségvetés sincs arra felkészülve, hogy egy vízilabda Eb-vel járó költségeket fedezze” – mondta Csurka, hozzátéve, hogy vizes esemény a rövid pályás úszó-vb révén így is lesz jövőre.

Csurka elmondta, hogy biztosan nem rendez Budapest Eb-t. Az MVLSZ kommunikációs vezetője vázolta az opciókat is.„Nem lesz Eb egyáltalán, helyette rendeznek egy selejtezőtornát azoknak a csapatoknak, amelyeknek nincs kvótája a dohai világbajnokságra. Másik opció, hogy rendeznek Európa-bajnokságot, de nem egy helyszínen. A németek rendeznék a férfit, míg a hollandok a nőit.” Végül megjegyezte, hogy döntés várhatóan a következő két hétben várható, hogy a játékosoknak utána elegendő idejük legyen.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik