Férfi vízilabda Eurokupa: a Vasas nyerte a „magyaros” selejtezőt

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 15:36
null
A Vasas nyert a BVSC ellen (Fotó: Balogh László)
A címvédő Vasas egygólos különbséggel megnyerte vasárnap a férfi vízilabda Eurokupa budapesti selejtezőtornájának „magyaros” találkozóját a hozzá hasonlóan már korábban továbbjutó BVSC ellen.

Semmit sem bízott a véletlenre a Vasas vezetőedzője, Szlobodan Nikics, aki az Eurokupa-selejtező utolsó mérkőzése előtt egy órával még eligazítást tartott csapatának a tornát rendező BVSC klubtermében. A budapesti csoportban szereplő két magyar csapat már biztos továbbjutóként találkozott egymással, miután a spanyol Mataró és a német Ludwigsburg legyőzése egyiküknek sem jelentett akadályt, vagyis felszabadult játékra, látványos mérkőzésre volt kilátás.

Hogy mit mondott játékosainak Szlobodan Nikics, nem tudni, mindenesetre a Vasas rendkívül fegyelmezetten kezdte a mérkőzést, és mivel a túloldalon is jól működött a védekezés, az első percekben nem potyogtak a gólok. Mint később kiderült, ez még a csend volt a vihar előtt...

Támadásban a zuglóiak kapták el előbb a ritmust, szokásukhoz híven gyorsan megjátszották az emberelőnyöket, és a nagyszünetig mind az öt fórjukat gólra váltották. Szava Randjeloviccsal viszont nem tudott mit kezdeni a BVSC: az olimpiai bajnok szerb klasszis elsőrangú bekkelése mellett előbb a hosszú fánál húzta a kapuba a labdát, majd a kapásszélről ütemtelenül lőtt irgalmatlanul nagy gólt, a Vasas pedig máris ledolgozta kétgólos hátrányát. A forgatókönyv nem sokat változott a második negyedben, ismét elment kettővel a házigazda, de újfent egyenlítettek a piros-kékek, csak éppen Randjelovics helyett Sztrahinja Rasovics villanásaival.

Hiába kezdte jobban a harmadik szakaszt is a BVSC, nem tudott kettőről a háromra lépni, és bár az első kihagyott zuglói emberelőnyt követő megúszásból még nem tudott egyenlíteni Burián Gergely, a következő támadásból már megtette. Sélley-Rauscher Domonkos megszakította a sormintát, ráadásul Lévai Márton nagyon elkapta a fonalat, hiába próbálkoztak ziccerből a zuglóiak, a Vasas kapusa még fejjel is védett. A száguldó angyalföldi expresszt a junior-világbajnok Tátrai Dávid igyekezett lefékezni, akinek szinte minden sikerült, hetedik találatát két perccel a vége előtt amolyan „manherczesen” lőtte a rövidbe.

Csacsovszky Erik sem maradt adós a gólokkal, ütemtelen lövése hangrobbanást idézett elő a Laky uszodában, merthogy a BVSC 14–14-nél utolérte riválisát – kezdődött tehát minden elölről. Gyors gólváltás után a győzelemért támadhatott a Vasas, Rasovics pedig az utolsó másodpercben kihasználta a kettős emberelőnyt, hogy aztán a szurkolók hosszas ünneplésbe kezdjenek. A Vasas 16–15-ös sikerével megnyerte a csoportot, de a zuglóiak is emelt fővel szállhattak ki a vízből, a fordulatos, izgalmas magyar rangadó jó hírverése volt a sportágnak.

FÉRFI VÍZILABDA EUROKUPA, SELEJTEZŐ
B-CSOPORT (BUDAPEST)
A-Híd VasasPlaket–BVSC-Zugló 16–15
(2–3, 4–3, 5–2, 5–7)
G:Sz. Rasovics 5, Randjelovics 4, Burián, Konarik 2-2, Bedő, Dedovics, Sélley-Rauscher, ill. Tátrai D. 7, Csacsovszky E. 5, Kovács P. 2, Csapó M. 1
Mataró (spanyol)–Ludwigsburg (német) 12–9
A végeredmény:
1. Vasas 9 pont, 2. BVSC 6, 3. Mataró 3, 4. Ludwigsburg 0

KORÁBBAN
E-CSOPORT (ATHÉN)

Panioniosz (görög)–Genesys-OSC Újbuda 14–11 (5–4, 2–3, 4–1, 3–3)
EPS-Honvéd–Echeyde (spanyol) 18–9 (3–3, 6–2, 7–2, 2–2)

KÉSŐBB
C-CSOPORT (TOURCOING)

Szolnoki Dózsa Praktiker–Pays d'Aix (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik