Vízilabda: Életem legszebb nyolc éve volt – Bíró Attila

Vágólapra másolva!
2023.08.24. 12:15
null
Bíró Attilánál nagyobb szurkolója nem lesz a válogatottnak a jövőben (Fotó: Török Attila)
A magyar női vízilabda-válogatott éléről szerdán nyolc év után felmentett szövetségi kapitány, Bíró Attila a Magyar Vízilabda-szövetség honlapján köszönt el a csapattól és a szurkolóktól.

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Vízilabda-szövetség szerdai elnökségi ülésén arról hozott határozatot, hogy nyolc év után felmenti tisztségéből a női válogatottat irányító szövetségi kapitányt, Bíró Attilát.

Az egyhangú szavazással menesztett szakember a döntés másnapján a szövetség honlapján köszönt el a csapattól és a szurkolóktól.

„Először is hadd kezdjem azzal, hogy életem legszebb nyolc évét töltöttem a női válogatott mellett. Nagyszerű időszak volt, rengeteg sikerrel, hiszen 21 világversenyen vehettünk részt, ebből tizenötször játszhattunk legalább elődöntőt, és tízszer végeztünk dobogón. Rögtön elsőre Európa-bajnokok lettünk, aztán sikerült megszereznünk a magyar női vízilabda első olimpiai érmét, és a tavalyi világbajnoki ezüstérem nyolcezer szurkoló előtt szintén örök élmény, nem csak nekem és a csapatnak, de sok százezer magyar sportrajongónak. Köszönök mindent, először is a játékosoknak, aztán a stábom tagjainak, a családomnak, és mindenkinek, aki mellettünk állt, a nagyszerű szurkolóknak, és külön a Carpathian Brigade-nek, amelynek tagjai sok fontos mérkőzésre jöttek el, és biztatták a lányokat úgy, ahogy senki más. És ehhez hadd tegyem hozzá: nálam nagyobb szurkolója nem lesz a válogatottnak a következő években!” – idézte a szövetség honlapja a kapitányt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik