Férfi vízi: Szalai Péter az OSC játékosaként is megőrizné a fiatalos lendületet

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.08.06. 10:20
null
Remek idényt tudhat maga mögött Szalai Péter, aki 55 gólt szerzett a KSI játékosaként a bajnokságban (Fotó: UVSE/Nyolczas Ivett)
Az OSC-től az OSC-ig: a korosztályos válogatottakkal sikert sikerre halmozó Szalai Péter négy év után visszatért a KSI-től nevelőklubjába – a bajnokságban és a kupában is érmet szerezne az újbudaiakkal.

 

Szintet lépett – mit lépett, ugrott – a 19 éves Szalai Péter, aki a férfi vízilabda ob I előző kiírásában utolsó helyen végző KSI-ből az ezüstérmes OSC-be igazolt. A korosztályos világbajnok vízilabdázót a legígéretesebb játékosok között emlegetik, nem véletlenül kapott meghívót kereten kívül Varga Zsolt szövetségi kapitánytól a felnőttválogatott januári összetartására – az új idényben bizonyítaná, hogy élcsapatban is megállja a helyét.

„Az OSC más kávéház, mint a KSI, de nem helyezek magamra akkora nyomást, ami miatt megremegne a kezem – jelentette ki határozottan Szalai Péter. – Olyan bátran, vagányan és magabiztosan szeretnék játszani, mint eddig, amiben segít, hogy nagyon könnyen beilleszkedtem, olyan, mintha már két-három éve együtt játszanék a csapattársaimmal. Nagyon fontos két év következik a pályafutásomban, most kell megmutatnom, hogy van helyem a felnőttválogatottban, csak rajtam múlik, hogy mennyi energiát fektetek a vízilabdába. Négy év alatt rengeteget tanultam az edzőimtől a KSI-ben, bátrabb, erősebb lettem, javult a lábtempóm és fejlődött a játékintelligenciám. Csaknem háromszáz mérkőzést játszottam, rengeteg tapasztalatot szerzetem. A fiatalos lendületet szeretném megőrizni, de fizikailag még jó lenne erősödni.”

Nem kell útvonaltervezőt használnia edzésre menet Szalai Péternek, ugyanis az OSC-ben kezdte pályafutását, hét évet töltött nevelőegyesületében. Nemcsak kapásoldalon, hanem rosszkéz hátul, sőt még bekként is bevethető, vagyis univerzális játékos, aki nagy erőssége lehet az átalakuló újbudai csapatnak.

„Beszélgettem az edzőnkkel, Varga Dániellel, aki azt mondta, hasonló szerepkörben számít rám, mint a KSI-ben – mondta Szalai, aki kétéves szerződést írt alá az OSC-vel. – Nem én vagyok az egyetlen játékos a keretben, aki több poszton is bevethető, ezért is lehetünk ütőképesek. Miután megnyertük a junior-világbajnokságot a válogatottal, három hetet pihentem, azóta a csapattal készülök, és nagyon jók a tapasztalataim. Ezer szállal kötődöm a klubhoz, hiszen itt kezdtem a pályafutásomat, boldogan tértem vissza, fűt a bizonyítási vágy. A KSI-vel az élvonalbeli mérkőzéseken nem mi voltunk az esélyesek, de nem is a győzelem volt a legfontosabb, hanem az, hogy játékosként és emberileg is sokat fejlődjünk. Az OSC-ben már sokkal fontosabb az eredményesség, és bár az elvárásokról, célokról még nem sokat beszéltünk, természetesen szeretnénk minél jobb helyezést elérni, érmet szerezni a bajnokságban és a kupában is. Később derül ki, hogy erősödött vagy gyengült az OSC az előző idényhez képest, mindenesetre ha gyengült is, akkor sem sokat. Fiatal, motivált játékosokat igazolt a klub, a rutinosabbak pedig rengeteget segítenek nekünk.

Noha az előző idényben 55 gólt szerzett Szalai Péter, a legritkább esetben elégedett a teljesítményével – a játék minden elemében szeretne fejlődni.

„Örök elégedetlen vagyok, nem szoktam úgy kiszállni a vízből, hogy mindent jól csináltam. Lehetetlen tökéletesen játszani, de azért igazoltam az OSC-be, hogy kijavítsam a hibáimat. Sokat úszunk, edzünk, kicsit más is a felkészülés, mint a hagyományos alapozás, mert augusztus közepén kezdődik a Magyar Kupa. A szakmai stáb kétkapuzásokat is beépített a programba, emellett taktikai finomságokat gyakorlunk, amelyek előnyünkre válhatnak a tétmérkőzéseken.” 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik