Vízilabda: Világbajnokságot akarunk nyerni! – Manhercz Krisztián

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 06:41
null
<strong>Manhercz Krisztián</strong> úgy véli, minél hamarabb meg kell szerezni a párizsi olimpiai kvótát (Fotó: Török Attila)
A magyar válogatott Marseille-be igazoló játékosa szerint a csapat képvisel olyan játékerőt, hogy világversenyen diadalmaskodjon.

Három turnusban érkeztek a játékosok az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatottba. Az első csoport már két hete munkába állt, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében érdekelt pólósok a múlt héten szerdán csatlakoztak a többiekhez, hétfőn pedig az U20-as vb-győztes csapat tagjai is megérkeztek (az érintett öt játékos, Gyapjas Viktor, Molnár Erik, Nagy Ákos, Vigvári Vince és Vismeg Zsombor mellett Tátrai Dávid is meghívót kapott). Az utóbbiakon kívül mindenkinek hosszabb pihenő jutott, Varga Zsolt szövetségi kapitány a megterhelő klubidény után nem akarta kifacsarni a játékosait.

Jelentősen megerősödik a Marseille     
A francia bajnokcsapatban eddig is olyan ászok szerepeltek, mint a kétszeres olimpiai bajnok Andrija Prlainovics vagy a balkezes Ugo Crousillat, a nyári igazolásokkal pedig kiváló együttes épül a Földközi-tenger partján.
„A francia bajnokságot magabiztosan megnyertük, a BL-ben ugyanakkor nem jutottunk nyolcas döntőbe, ami csalódást jelentett. Ennek ellenére voltak kifejezetten jó mérkőzéseink, amelyeken a csapat olyan jól játszott, mint korábban sosem, gondolok itt például a Ferencváros vagy a Jug Dubrovnik elleni meccsünkre – mondta a Nemzeti Sportnak      Milos Scsepanovics,      a Marseille vezetőedzője. – A következő idényben a BL-ben is szeretnénk elérni a célunkat, ebben nagy segítséget jelentenek az új igazolásaink. Manhercz Krisztián és Angyal Dániel is hihetetlen nyereség nekünk, nagyon örülök, hogy az ősztől velük dolgozhatok. Sok újdonságot hoznak a csapatba, mindketten kiváló játékosok, jelentős nemzetközi tapasztalattal. Rajtuk kívül még egy játékos érkezik, az olasz Alessandro Velotto a Pro Reccóból, és mivel csak a visszavonuló Uros Csucskovics nem marad nálunk, egyértelműen erősödünk. Készen állunk az új kihívásokra!”

„Kilenc nap pihenőt kaptunk, ami a bajnokság után meglehetősen ritka, megpróbáltam feltöltődni, mondjuk, az a másfél hét, amit heten-nyolcan töltöttünk el munkával a válogatottban, megkérdőjelezte, hogy sikerült-e kellően feltöltődni... A viccet félretéve, mindenkiben tudatosult az a cél, hogy világbajnokságot akarunk nyerni, és eleve ennek megfelelő állapotban érkeztünk, és úgy is folytatjuk a munkát” – mondta Manhercz Krisztián, aki az első csoporttal edzésbe állt.

Amíg a csapat eddig legfeljebb egymás között játszhatott, addig most már lesz némi változatosság is a felkészülésben.

 „Ezen a héten érkeznek hozzánk a spanyolok, négy közös edzésünk lesz, a jövő héten kedden pedig már utazunk is a világkupa nyolcas döntőjére – tekintett előre az olimpiai bronzérmes szélső. – Jó kis akklimatizációs hullám vár ránk, először mínusz nyolc óra az Egyesült Államokban, majd plusz nyolc óra Japánban, a világbajnokság helyszínén, de biztos vagyok benne, a stáb megoldja, hogy ne érezzük magunkat fáradtnak.”

A világkupadöntőt felkészülésnek tekinti a csapat a világbajnokság előtt, amelyen először lehet olimpiai kvótát szerezni. Tekintettel arra, hogy fél éven belül Európa-bajnokság és még egy vb vár a csapatokra, nem lenne mindegy, ha ezeken már nem a kvótát kellene hajszolni.

„Egyelőre nem kell messzebbre tekintenünk, mint július végégig – jelentette ki határozottan Manhercz Krisztián. – Nem azt kell néznünk, hogy ezen a vébé kvótát szerezhetünk, nem azzal foglalkozni, hogy mi történik, ha... Egyszerűen arra kell koncentrálnunk, hogy megvan a célunk, és ez a csapat képvisel olyan erőt, hogy megnyerjen egy világversenyt.” 

Ugyan Manhercz az OSC-ből érkezett a válogatottba, a világbajnokság után már nem a Kondorosi úton kezdi meg a felkészülést, mivel Angyal Dániel társaságában Marseille-be igazolt.

„A klubváltásnak megvan a maga bája, nagy változást jelent az életvitelemben is, de szerencsére a válogatottbeli szereplésemet ez nem befolyásolja  – mondta a nemzeti csapat alapembere. – Minden, ami a Marseille-el kapcsolatos, majd a világbajnokság után lesz igazán érdekes, addig csak a válogatottra koncentrálok.”   

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik