Női vízi: a Dunaújváros a címvédő kiejtésével jutott be a döntőbe

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.07. 18:25
null
Dobi Dorina vezérletével kiejtette a címvédő UVSE-t a Dunaújváros (Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap)
A Dunaújváros a szétlövéses idegenbeli siker után hazai vízben 10–8-ra legyőzte a címvédő UVSE-t, ezzel 2–0-ra megnyerte az egyik fél második győzelméig tartó elődöntőt a női vízilabda ob I-ben. Mihók Attiláék ellenfele a fináléban az FTC–Eger párharcának győztese lesz.

 

Az első mérkőzésen, a Hajós uszodában játszott 10–10-es rendes játékidős döntetlen után a vendég Dunaújváros szétlövés után vette el a címvédő UVSE „pályaelőnyét”, így Mihók Attila együttese hazai medencében harcolhatta ki a döntőbe jutást.

A felek második meccse is az elsőhöz hasonló, kiélezett, parázs küzdelmet hozott, az UVSE viszont nem tudott élni a hazaiak számos kiállítást eredményező hibájával. Mihók Attila csapata Dobi Dorina vezérletével 6–4-re is elhúzott a nagyszünet után, de Benczur Mártonék is fordítani tudtak (6–7).

Erre viszont néggyel válaszoltak a Fejér vármegyeiek, akik végül 10–8-as sikerrel nyerték meg az elődöntős párharcot, kiejtve a címvédőt.

A Dunaújváros a döntőt az FTC-Telekom–Tigra-ZF Eger párharcának győztese ellen vívja.

NŐI VÍZILABDA OB I, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Dunaújváros–UVSE 10–8
(2–2, 3–2, 2–3, 3–1)
Dunaújváros, 500 néző. V: Vogel G., Berki.
DFVE: AARTS – DOBI 6, Szabó N., Sümegi 1, Mahieu, GARDA 2, HORVÁTH B. 1.
Csere: Mucsy, Somogyvári, Pál R., Kardos D., Sajben, Jonkl
Edző: Mihók Attila
UVSE: Magyari A. – Szegedi, Faragó K., Baksa V. 1, Aubéli, Peresztegi-Nagy 1, Szücs G.
Csere: HAJDÚ K. 3, Rybanska 1, MÁCSAI 2, Irmes R., Golopencza N., Varró.
Edző: Benczur Márton
Gól – emberelőnyből: 14/3, ill. 19/4
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 4/4, ill. 1/1.
Kipontozódott: Szabó N. (26. p.), Pál R. (27. p.), Somogyvári (28. p.), Hajdú K. (29. p), Garda (32. p.), Mahieu (32. p.), Rybanska (32. p.).
Kiállítva (végleg, cserével): Horváth B. (25. p.), Szegedi (30. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Dunaújváros javára
MESTERMÉRLEG
Mihók Attila: –
Azért is van nagy értéke a döntőbe jutásnak, mert kétszer le kellett győznünk hozzá az UVSE-t. Hatalmas fizikai küzdelem zajlott a vízben, rengeteg emberhátrányt kellett kivédekezniük a csapatoknak. Hét hét után Dobi Dorina gólja billentette felénk a mérleg nyelvét, büszke vagyok rá, hogy fiatal csapatom újabb csodát vitt véghez.
Benczur Márton: – Nagyra tartom azt a munkát, amelyet évek óta végeznek Dunaújvárosban, nem véletlenül borítják rendszeresen a papírformát a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Ezúttal is megérdemelten nyert ellenfelünk, és bár a játék képe alapján nem maradtunk alul, a kritikus pillanatokban jobb megoldást választottak az újvárosiak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik