Férfi vízi BL: hiába nyert Berlinben, kiesett az OSC

Vágólapra másolva!
2023.04.25. 21:37
null
Négy góllal nyert Berlinben az OSC (Fotó: spandau04_official/Mirko Seifert)
Az OSC simán, négy góllal győzött a Spandau Berlin otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 12. fordulójában, ennek ellenére biztossá vált a kiesése. A már biztosan továbbjutó Ferencváros simán, hat góllal kikapott a Marseille vendégeként.

 

CN Marseille–FTC-Telekom Waterpolo 13–7

Jó emlékei voltak Marseille-ről az FTC-Telekom férfi vízilabdázóinak – no nem a Riviéra idillje, hanem a 2019-es európai Szuperkupa-döntő miatt, amelyet a második félidőben négygólos hátrányból fordítva nyertek meg a zöld-fehérek a francia kikötővárosban. Varga Zsolt együttese a közelmúltban rendre legyőzte a Marseille-t, de általában nagyon megizzadt, és bár a franciák a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában a vártnál gyengébben szerepelnek, keretüket ismerve bizony kedd este is nehéz ütközetre volt kilátás.

Aztán még nehezebb lett, mint amilyenre bárki is számított...Abban, hogy így alakult, nagy szerepe volt a korábban a Szolnokkal BL-t nyerő Ugo Crousillat-nak, aki gólja után előbb Thomas Vernoux-nak, majd Vladan Szpaicsnak készített elő tanárian, az első negyed végén kettővel jobban állt a Marseille. A túloldalon is megvoltak a helyzetek, de a kapufa a hazaiakkal volt, és Dejan Lazovics is jól védett – igaz, nem sokszor állították nehéz feladat elé a ferencvárosiak. Miután Crousillat megúszott és kiharcolt egy emberelőnyt, amelyet szinte azonnal gólra is váltott, Varga Zsolt sem várt tovább az időkéréssel, ám a nagyszünetben így is 7–4-re vezetett a Marseille.

A harmadik negyedben megpecsételődött a támadásban szokatlanul sokat hibázó FTC sorsa: a franciák jól védekeztek a center körül, a magyar bajnok már kevésbé, Vernoux könnyű gólokkal növelte a különbséget. A lelkes közönsége előtt elöl ötletesen, hátul fegyelmezetten játszó Marseille ellen esélye sem volt a Ferencvárosnak, amely nem tudott reagálni ellenfele fizikailag kemény játékára, és váratlanul sima, 13–7-es vereséget szenvedett. Mivel a csoportgyőzelemért harcoló riválisok közül a Brescia győzött, a Novi Beograd pedig döntetlent játszott, a zöld-fehérek elkezdhetnek barátkozni a gondolattal, hogy a negyeddöntőben a címvédő olasz Pro Recco kerül az útjukba...

Spandau Berlin (német)Genesys OSC Újbuda 7–11

Az OSC-nek a nyolcas döntővel már nem kell foglalkoznia, a Jug Dubrovnik Novi Beograd elleni pontszerzésével ugyanis matematikailag is biztossá vált, hogy a csapat nem lesz ott a Bajnokok Ligája végjátékában. A sors iróniája, hogy ez akkor dőlt el végleg, amikor az újbudaiak megszerezték a második győzelmüket a csoportkörben, de hát ez egyben meg is válaszolja, miért maradtak le a final eight-ről.

Ezzel együtt Varga Dániel együttese egyre jobb formát mutat, tavaszra szépen összeállt, és ezúttal végig vezetve győzött Berlinben a Spandau ellen. Arról, hogy mennyire nem egyszerű itt nyerni, éppenséggel a Ferencváros vagy a Jug játékosai is tudnának mesélni...

A védekezés pazar volt – azon ritka alkalmakkor, amikor teljes létszámban védekeztek az újbudaiak, a berliniek moccanni sem tudtak, de a tíz kivédekezett emberhátrány is teljesen rendben van. A sok blokk és labdaszerzés mellett Bisztritsányi Dávid stabil pont volt a kapuban. A másik kapu előtt Vigvári Vince volt leginkább elemében, aki hatszor is mattolta a Spandau kapuját őrző Baksa Lászlót, nem kérdés, ki volt a mérkőzés legjobbja. Az emberelőnyös játékon azért még lesz mit csiszolni, de ezen az estén ez is belefért. Az OSC 11–7-re győzött, és Dugovics Tituszként magával rántotta a továbbjutással még kacérkodó Spandaut.

Az OSC játékosai nyilván tudták már korábban is, hogy lemaradnak a nyolcas döntőről, ezzel együtt a hátralévő BL-meccseket kiválóan fel lehet használni arra, hogy a csapat tovább épüljön a bajnoki elődöntőre és a reménybeli fináléra – nos, Berlinben tovább is épültek.

VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK
CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ
Spandau Berlin (német)–Genesys OSC Újbuda 7–11
(2–3, 2–4, 1–2, 2–2)
Berlin. V:
Dervieux (francia), Punikovics (szerb).
SPANDAU:
Baksa L. – Strelezkij, Holod, Bozic, Marziali, Sepelev 2, PRIOTEASA 2. Csere: Mateo Csuk, Tkac, Restovic, GBADAMASSI 2, Chiru 1. Edző: Athanasziosz Kehajasz
OSC: BISZTRITSÁNYI – VIGVÁRI VINCE 6, MANHERCZ K. 2, Angyal 1, Hárai, Csacsovszky E. 1, Burián. Csere: Várnai, Salamon F., ARANYI M. 1, Bundschuh, Dala D. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 17/7, ill. 9/4
Gól – ötméteresből:
–, ill. 2/1
Kipontozódott:
Várnai (27. p.), Dala D. (30. p.), Bundschuh (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Athanasziosz Kehajasz: – Több lehetőségünk is volt arra, hogy felzárkózzunk, de az ellenfél egyszer sem engedte ezt, a magyarok nagyon jól védekeztek emberhátrányban, mi pedig kapkodtunk, ezen múlt a vereség.
Varga Dániel: – Elégedett vagyok a csapattal, örülök a három pontnak, jó ellenfelet győztünk le a saját medencéjében. A védekezésünk volt a kulcs, sokat blokkoltunk, labdákat szereztünk, amihez jó kapusteljesítmény is társult.

CN Marseille (francia) – FTC–Telekom Waterpolo 13–7(3–1, 4–3, 5–1, 1–2)
Marseille. V:
Severo (olasz), Franulovic (horvát)
MARSEILLE:
LAZOVICS – Bodegas, Vukicevic, PRLAINOVICS 2, VERNOUX 3, CROUSILLAT 4, Csucskovics. Csere: Szpaics 1, Daube 2, Vanpeperstraete, Marion-Vernoux 1, Bouet. Edző: Milos Scsepanovics
FTC: Vogel Soma – ARGIROPULOSZ 3, Vigvári Vendel 1, Varga Dénes, Német T., Damonte, Pohl 1. Csere: Jansik Sz., Fekete G., Ubovics, NAGY ÁDÁM 1, Merkulov 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 9/2
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Milos Scsepanovics: – Szerettünk volna jó meccset játszani a Ferencvárossal, örülök, hogy sikerült. Telt ház előtt a játékosaim kiadtak magukból mindent, megháláltuk a közönség biztatását. Többször is jó játékkal kaptunk ki az idényben, ezúttal végre pontokat is szereztünk.
Varga Zsolt: – Nem tudtunk mit kezdeni a Marseille fizikailag erős játékosaival, megérdemelten nyertek a hazaiak. Nem tudom az okát, hogy miért játszottunk gyengén, lehet, hogy nem álltunk készen az összecsapásra, mindenesetre feltétlenül tanulnunk kell a hibáinkból.

AZ ÁLLÁS
AZ ÁLLÁS

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik