Férfi vízi BL: Bravúrok is kellenek – Burián Gergely

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.02.19. 08:38
null
Majd beledöglöttek a vízbe az OSC játékosai – Burián Gergely szerint a végjáték csak a szerencsén múlt, van mire építkezni a jövőben (Fotó: Dömötör Csaba)
Ahogy korábban a kupában és a bajnokságban, a Bajnokok Ligája pénteki rangadóján is egy góllal győzte le az FTC az OSC-t. A ferencvárosi Jansik Szilárd szerint ez a párosítás mindig parázs csatát hoz, míg az újbudai Burián Gergely reméli, még ebben az idényben elkapják a Fradit.

 

Másfél negyed volt hátra a férfi vízilabda Bajnokok Ligája magyar rangadójából, amikor az FTC-Telekom négy góllal, 10–6-ra vezetett a Genesys OSC Újbuda ellen. A zöld-fehérek kapujában Szakonyi Dániel remekelt, míg a túloldalon jó ritmusú támadások végén egymást érték az akciógólok, ezért aligha akadt olyan a Komjádi uszoda lelátóján, aki izgalmas hajrára számított. Az OSC viszont hatalmas akarattal küzdött, 3–0-s sorozattal „visszajött” a meccsbe, és az utolsó fél percben emberelőnyben az egyenlítésért támadhatott. Csacsovszky Erik azonban nem talált kaput, így a Ferencváros az idényben negyedszer is legyőzte vetélytársát, ezúttal 12–11-re.

„Jól ismeri egymást a két csapat, mégis mindig parázs csatát hoznak az OSC elleni mérkőzések – mondta lapunknak a ferencvárosi Jansik Szilárd, aki két lövésből két gólt szerzett. – Tíz nappal korábban könnyedén győztünk a Kondorosi úton, ám tudtuk, hogy nincs akkora különbség a két csapat között, mint azon a mérkőzésen volt, és intő jel, hogy az utolsó negyedben nagyon elkapta a fonalat az OSC. Ezt a lendületet átmentette erre a találkozóra is, ám amikor a harmadik negyedben elléptünk négy góllal, azt éreztem, hogy megvan a meccs, mert sikerült megtörnünk az ellenállását. Ehhez képest a végén a pontszerzésért támadhatott, de kivédekeztük az emberhátrányt, és fontos három pontot szereztünk. Remélhetőleg a bajnoki döntőben ismét találkozunk az OSC-vel, mert szeretek ellene játszani, bízom benne, hogy akkor már nem szolgálunk ilyen izgalmakkal.”

Újabb győzelmével a harmadik helyen álló Ferencváros nagyon közel került ahhoz, hogy ismét ott legyen a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, a hatodik OSC ugyanakkor nehéz helyzetben van, mert öt pont a lemaradása a negyedik, még továbbjutó helyen álló Jug Dubrovniktól. Az újbudaiak a következő fordulóban, február 28-án éppen horvát riválisuk otthonában ugranak vízbe, a Jug a pénteki játéknapon meglepetésre 13–11-es vereséget szenvedett a német Spandautól.

„Zseniális, nagyon jó hír – reagált az OSC jobbszélsője, Burián Gergely, amikor elmondtuk neki az eredményt, majd hozzátette, a folytatásban bravúrokra is szüksége lesz csapatának, ha szeretne bejutni a nyolcas döntőbe.  – Csalódottak vagyunk, amiért ismét egy góllal kaptunk ki a Fraditól, jó lett volna pontot, pontokat szerezni – de egymás szemébe tudtunk nézni a mérkőzés után, mert mindent megtettünk a győzelemért. Másfél hete hazai medencében már a második negyed közepén feladtuk a mérkőzést, esélyünk sem volt a bravúrra, ám ezúttal bizonyítottuk, hogy nem az a valódi arcunk, az utolsó másodpercig küzdöttünk. A Ferencváros jobb csapat, mint mi, ezért csak akkor van esélyünk meglepetést szerezni, ha mindenki száz százalékot nyújt. Ezúttal így történt, majd' »beledöglöttünk« a vízbe, a végjátékban csak a szerencse hiányzott. Négyből háromszor közel voltunk a Fradihoz, tehát van mire építkeznünk, bízom benne, hogy az idény végén már mi örülhetünk.”

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
FTC-TELEKOM–GENESYS OSC ÚJBUDA 12–11 (3–3, 4–3, 3–2, 2–3)

Budapest, Komjádi uszoda, 1600néző.Vezette:Putnikovics (szerb), Dervieux (francia)
FTC:Szakonyi – ARGIROPULOSZ2,Vigvári Vendel1,Varga Dénes1,Német T., Nagy Ádám, JANSIK SZ.2.Csere:MERKULOV3,Molnár E., Damonte1,Ubovics1,Fekete G.1.Edző:Varga Zsolt
OSC:Bisztritsányi – Vigvári Vince, Angyal1,Manhercz K.1,Tóth M.1,Csacsovszky E.1,Burián3.Csere:LÉVAI (kapus), BUNDSCHUH2,Aranyi M., Várnai1,Salamon F., Dala D.1.Edző:Varga Dániel
Gól – emberelőnyből:10/5, ill. 8/4
Gól –kettős emberelőnyből:1/0, ill. 2/2
Gól– ötméteresből:1/1, ill. –
Kiállítva (végleg cserével):Vigvári Vendel (15. p.), Nagy Ádám (22. p.)
Kipontozódott:Molnár E. (21. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Nagyon jól ismeri egymást a két csapat, és bár az előző egymás elleni mérkőzésünkön biztos győzelmet arattunk, ezúttal nagyon nehéz dolgunk volt. Nagy fegyverténynek tartom, hogy negyedszer is legyőztük az OSC-t, örülök, hogy a végén mi koncentráltunk jobban.
Varga Dániel:– Játékban egyre közelebb kerülünk a Ferencvároshoz, a két együttes lehetőségeit ismerve jó eredmény az egygólos vereség, de pont sajnos nem jár érte. A tabellánál fontosabb, hogy milyen úton jár a csapat, és ezúttal azt kaptam vissza a játékosaimtól, amit vártam, boldog vagyok a srácok hozzáállása miatt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik