Vízilabda: kedden sorsolják a világbajnokság csoportbeosztását

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2022.04.12. 10:23
null
A 2017-es világbajnokság után újra a Hajós uszodában játszhatnak a magyar válogatottak (Fotó: Szabó Miklós)
Négy újonc várja a hazai rendezésű vb vízilabdatornájának sorsolását, a magyar válogatottak a legjobb kiemelést kapták.

 

Egyre közeledik a hazai rendezésű vizes világbajnokság, ennek bizonyítéka, hogy kedden Budapesten kisorsolják a vízilabdatorna csoportbeosztását. Lapunkban korábban sorra vettük, hogy az oroszok kizárása hogyan befolyásolhatja a mezőnyt, a férfiaknál ennek megfelelően a világbajnoki újonc grúzok ugrottak be – és kerültek a negyedik kalapba, eggyel jobb kiemeléshez juttatva a németeket. A nőknél viszont visszaléptek a kínaiak, valamint az oroszok helyett felkért japánok, helyettük a thaiföldiek és a kolumbiaiak lettek a beugrók, akik történetük első világbajnoki szereplésére készülnek, az argentinokkal karöltve.

A KALAPOK
Férfiak
1. kalap: MAGYARORSZÁG, Szerbia, Görögország, Spanyolország
2. kalap: Montenegró, Egyesült Államok, Kanada, Horvátország
3. kalap: Brazília, Olaszország, Németország, Ausztrália
4. kalap: Dél-Afrika, Kazahsztán, Japán, Grúzia
Nők
1. kalap:
MAGYARORSZÁG, Egyesült Államok, Spanyolország, Ausztrália
2. kalap: Hollandia, Kanada, Brazília, Görögország
3. kalap: Argentína, Olaszország, Franciaország, Új-Zéland
4. kalap: Kazahsztán, Kolumbia, Thaiföld, Dél-Afrika

Mindkét magyar válogatott az első kalapból várja a sorsolást, ami nem a házigazda előjoga, hanem az olimpiai bronzérem hozadéka. A férfiak a Tokióban aranyérmes szerb, a második görög, valamint a spanyol együttes társaságában, a nők a legutóbbi három vb-n és olimpián is aranyérmes amerikai, illetve a spanyol és az ausztrál csapat társaságában kapták meg az első kiemelést.

Érdekesség, hogy az olaszok mindkét nemben csak a harmadik kalapban kaptak helyet, messze a legrosszabbul jár, aki őket kapja, hiszen nem valami félelmetes ellenfelek foglalnak helyet mellettük. A nőknél például Argentína, Franciaország és Új-Zéland is a harmadik kalapba került, ami előrevetíti, hogy a csoportkörben lesz néhány olyan mérkőzés, mint amikor a mieink 64–0-ra ütötték ki a dél-koreaiakat a 2019-es kvangdzsui vb-n.

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók – kivéve a Margitszigetet, ahol a magyar férfi- és női válogatott játszik; itt, elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, majd a mieink 21 órától szállnak vízbe.

A női torna június 20-tól július 2-ig tart, a férfiak egy nappal később kezdik és fejezik be a világbajnokságot. A sorsolás kedden 18.45-kor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

VÍZILABDA
VIZES VB, 2022
18.45:
a csoportok sorsolása, Budapest (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik