Női vízilabda: vereség az amerikaiaktól a rotterdami Spido-kupán

L.G. L.G.L.G. L.G.
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 19:47
null
Ezúttal sem sikerült legyőzni az olimpiai és világbajnok amerikaiakat (Forrás: waterpolo.hu)
Az amerikaiak a Vodafone-kupa után a rotterdami felkészülési tornán is fölényesen, 17–9-re nyertek a magyar női válogatott ellen, de a mérkőzés jobban festett, mint a legutóbbi.

A rotterdami felkészülési torna második napján az olimpiai és világbajnok amerikaiak ellen szállt medencébe a magyar női vízilabda-válogatott, és hogy milyen nehéz feladat várt a játékosokra, azt pontosan tudták a Vodafone-kupa múlt heti döntője után, amelyet 12–3-ra nyertek a tengerentúliak. Az előző találkozó után egyöntetű volt a vélemény a csapaton belül: ugyan az amerikaiak valóban erősebbek, de ekkora különbség nincs a két együttes között.

A hollandiai tornán két kiegyenlített negyedet sikerült is játszani az amerikaiak ellen, a magyar válogatott nyolc perc alatt ugyanannyi gólt lőtt, mint a hat nappal azelőtti budapesti mérkőzésen. A folytatásban aztán kinyílt az olló, de a támadójáték ezúttal jóval hatékonyabb volt, mit legutóbb. A vége így is csak kicsivel lett jobb, az amerikaiak ezúttal nem kilenc, hanem nyolc góllal győztek, egészen pontosan 17–9-re, az ellenfélhez tehát bizonyos tekintetben sikerült közelebb kerülni, azonban még mindig távol van a bármilyen összetételben a világ legjobbjának számító amerikai csapat.

Sokkal jobban festett ez a mérkőzés, mint a budapesti, a támadójátékunk komoly fejlődésen ment át, kilenc gólt utoljára a riói olimpián lőttek az amerikaiaknak – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány. – Kaptunk három-négy elkerülhető gólt, de ezen kívül elégedett voltam a látottakkal a vereség ellenére is. Az első félidő abszolút kiegyenlített volt, és a másodikban sem mészároltak le minket, mint előző nap a hollandok.”

A magyar válogatott pénteken 14 órakor az olaszok ellen zárja az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési tornáját.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, ROTTERDAM
Egyesült Államok–Magyarország 17–9 (3–3, 5–2, 5–2, 4–2)
Gólszerzők:
Hauschild 4, Musselman 3, Fattal 2, K. Neushul 2, Steffens, Haralabidis, Gilchrist, Fischer, Seidemann, Games, ill. Keszthelyi 2, Gyöngyössy 2, Gurisatti 2, Garda, Szilágyi, Horváth B.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik