Férfi vízi: magyar gólkirály segítette bajnoki címhez a Nagyváradot

Vágólapra másolva!
2013.05.24. 08:50
A román férfi vízilabda-bajnokság fináléjának negyedik meccse után a Digi-Oradea bajnoki serleggel és aranyéremmel utazhatott haza Nagyváradra. Tóth László tanítványai – köztük a junior-világbajnok balkezes, Szabó Botond – 4–0-ra nyerték meg a döntőt a Dinamo Bucuresti ellen.

„Nagyjából kihevertük a bukaresti meccseket, igaz, két játékosunkra még varratszedés vár... – érzékeltette a finálé hevességét Szabó Botond. – Nem igazán értem, miért kell ezt csinálni, de minden alkalommal agresszív, bunyós meccset játszunk Bukarestben. Laci fel is hívta rá a figyelmünket, s azt mondta, tudja, nagyon nehéz, de tűrni kell. Egy-egy könyökkel és térddel találkoztam, de szerencsére kimaradtam a szórásból.”Szabó Botond. – Nem igazán értem, miért kell ezt csinálni, de minden alkalommal agresszív, bunyós meccset játszunk Bukarestben. Laci fel is hívta rá a figyelmünket, s azt mondta, tudja, nagyon nehéz, de tűrni kell. Egy-egy könyökkel és térddel találkoztam, de szerencsére kimaradtam a szórásból.”

A söpréssel megszerzett bajnoki cím jól mutatja, mennyivel erősebb a román válogatottra épülő – Szabóval és a szlovák válogatott kapussal, Michal Gogolával kiegészülő – Nagyvárad a két bukaresti riválisnál, a Dinamónál és a Steauánál, hogy a 20-30 góllal legyőzött többi ellenfélről ne is beszéljünk. Ráadásul a korábban Nagyváradon pólózó Kincses Attila után ismét magyar pólós lett a gólkirály: Szabó 98 találatánál senki sem szerzett többet.

Légiósunk a folytatással kapcsolatban elárulta: elképzelhető, hogy marad Nagyváradon, ami pedig a nyarat illeti, játszhat Máltán, de bízik abban, hogy meghívást kap az universiade-keretbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik