Női vízilabda BEK: álom maradt a döntő az egriek számára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.26. 20:34
null
Tizenhatszor került az egri kapuba a labda (Fotó: Török Attila)
A hazai pályán szereplő ZF-Eger 16–10-re kikapott a Kirisitől a női vízilabda BEK elődöntőjében, így az orosz csapat lesz a spanyol Sabadell (Szücs Gabriella együttese) ellenfele a fináléban.

Egy magyar már kora este bejutott a döntőbe a Sabadellt erősítő Szücs Gabriella személyében, és joggal remélhettük, hogy egy csapatnyi honfitársunk követi majd őt. A ZF-Eger azonban hiába élvezhette a hazai pálya előnyét, sima vereséget szenvedett a Kiristől.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, hiszen az első két gólt az oroszok szerezték, és bár ezután Veréb Alexandra szépített, a várt fordítás elmaradt. Olyannyira, hogy a Jevgenyija Hohrjakova vezette vendégek 6–1-re elhúztak, hiába volt számos ziccere a hevesi csapatnak is, ezek rendre kimaradtak.

A nagyszünetben 7–3-ra vezetett a Kirisi, a helyzet pedig csak még rosszabb lett ezután, volt már hét gól is a felek között (4–11). A harmadik negyed második felében – többek között büntetőgólokkal – sikerült felzárkózni 12–7-re, így egy halvány reménysugár maradt az egriek számára.

A csodára azonban hiába vártak a hazai szurkolók, az oroszok nem engedték ki kezükből a győzelmet, így ők játszhatják a döntőt Szücsékkel.

NŐI VÍZILABDA BEK, NÉGYES DÖNTŐ, EGER
ELŐDÖNTŐ
K.-SZ. KIRISI (orosz)–ZF-EGER 16–10 (5–1, 2–2, 5–4, 4–3)
Eger, 1500 néző. V: Matache (román), Dumas (holland)
KIRISI: KARNAUH – Okuneva 1, PROKOFJEVA 2, Kurocskina, BELJAJOVA 3, HOHRJAKOVA 5, KRIMER 3. Cs: Zubkova, Kirilcsova, SZIMANOVICS 2, Rizskova, Bogdanova. Edző: Alekszandr Naritca
EGER: Gangl – Keszthelyi 2, Antal 2, Pengő, Somhegyi 1, CZIGÁNY D. 4, Vályi. Cs: Veréb 1, Pócsi. Edző: Kelemen Attila
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 5/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Az elődöntő másik mérkőzésén: Sabadell (spanyol; Szücs G.: 2 gól)–Vuliagmeni (görög) 9–8 (2–2, 4–3, 2–1, 1–2)
MESTERMÉRLEG
Alekszandr Naritca: – Négyes döntőben vagyunk, ilyenkor nem lehet sziporkázó mérkőzésre számítani. Magyarországon magyar csapat ellen amúgy is mindig nehéz. Hogy akkor miként tudtunk mégis győzni? Ez legyen a mi titkunk!
Kelemen Attila: – Egyáltalán nem erre számítottunk. A Kirisi játszott úgy, ahogy nekünk kellett volna. Egy-két emberünk sajnos besült. A védekezésünk nem működött, van, aki képtelen ezt irányítani, nem tudom, miért. Ugyanakkor nem akarom egy-egy ember nyakába varrni a vereséget, mert ez csapatjáték. Profik vagyunk, tehát azonnal el kell felejtenünk a negatív élményt és fel kell készülnünk a bronzmérkőzésre! Szombaton új nap virrad, ráadásul mostanság szépen is süt.

KÖVETKEZIK
Szombat, 16.30, bronzmérkőzés:
EGER–Vuliagmeni, 18.00, döntő: Sabadell–Kirisi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik