Keserédes szegedi pontszerzés: 6 perc előny után egalizált a Honvéd

Vágólapra másolva!
2009.02.14. 20:17
Egészen elképesztő csatát hozott a férfi vízilabda OB I-ben a Domino Honvéd–Szeged találkozó. A sérülések és megbetegedésések miatt mindössze kilenc mezőnyjátékossal érkező vendégek végig vezettek a fővárosiak ellen, de Komlósi Péter kipontozódása után az utolsó hat percet emberhátrányban töltötték, a Domino pedig így pontot mentett.
Szívós Márton 7.7 másodperccel a vége előtt egalizált
Fotó: NS-archív
Szívós Márton 7.7 másodperccel a vége előtt egalizált
Szívós Márton 7.7 másodperccel a vége előtt egalizált
Fotó: NS-archív
Szívós Márton 7.7 másodperccel a vége előtt egalizált
Ritkán előforduló eset segítette egyenlítéshez a nagyon sokat hibázó Honvédot a Szeged elleni vízilabda-rangadón: a Domino nagy bajban volt végig, de ki tudta használni azt, hogy a kevés mezőnyjátékossal érkező vendégek „elfogytak” a végére.

A Török Béla, Éles Vilmos és Weszelowszky László nélkül játszó szegediek minden mindegy alapon játszhattak, és játszottak is: a legelején már elmentek két góllal, és előnyüket sokáig tartani is tudták a nagyon sokat hibázó Honvéd ellen.

A második negyed közepén Molnár Tamás duplájával fordított a Domino, de ezzel egy időre be is szüntették a góllövést, a szegediek pedig már hárommal is elhúztak.

A kevés mezőnyjátékossal érkező szegediek már a harmadik negyedben fáradni kezdtek, majd a negyedik játékrészben négy perc alatt „elfogytak” a kipontozódások következtében: jöhetett a folyamatos emberelőny.

Ezt pedig egy Honvéd rutinjával rendelkező csapat nem hagyta ki: a hazaiak őrületes hajrába kezdtek, és hiába talált be egyszer (kettős) előnyből a Szeged is, Szívós Márton ötödik góljával, 7.7 másodperccel a dudaszó előtt egyenlíteni tudott. A dicséret azért a hősiesen küzdő, remekül harcoló szegedieknek jár – nem is volt elégedett Vad Lajos, a Honvéd mestere a találkozó után.

FÉRFI VÍZILABDA OB I

13. FORDULÓ
DOMINO-HONVÉD–SZEGED-BETON VE 10–10 (1–2, 3–5, 2–1, 4–2)
Kőér utca, 300 néző
Vezette: Kiszelly, Füzesi
HONVÉD: Gergely I. – SZIVÓS 5, Paján, Székely 1, Molnár T. 2, Iosep 1, Vári 1
Csere: Gergely M., Vindisch, Jansik, Bátori, Matajsz. Edző: Vad Lajos
SZEGED: BAKSA – Molnár P., VARGA T. 3, KOMLÓSI 1, Milos Korolija 1, Vejzagics 1, Varga P. 1
Csere: Kuncz, Mihajlo Korolija 1, JUHÁSZ ZS. 2. Edző: Kásás Zoltán
Gól – emberelőnyből: 14/2, ill. 10/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Juhász Zs. (25. p.), Kuncz (26. p.), Komlósi (28. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Mihajlo Korolija (25. p.)
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: „Az amit itt ma a Szeged megmutatott csapaegységből és küzdeni tudásból, az példa értékű. Mélységesen szégyellem magam.”
Kásás Zoltán: „Most is voltak hibák, de legalább remekül küzdöttek a játékosok, és összeszedték magukat erre a meccsre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik