Románia: „Magyarország újabb csapást mért a román futballra”

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 10:15
Dobozi Krisztián múlt héten mutatkozott be az U20-as válogatottban (Forrás: the path/montázs)
A román sajtóban nem maradt visszhang nélkül, hogy múlt héten két olyan labdarúgó is bemutatkozott a magyar U20-as válogatottban, aki a származása vagy a születési helye alapján a román korosztályos csapatokban is szerepelhetne.

 

Arról már beszámoltunk korábban, hogy a bukaresti ProSport néhány hete azt írta, háború van Magyarország és Románia között egy labdarúgóért. A nevezett játékos, a Spanyolországban született, de apai ágon román, anyai ágon magyar származású, spanyol-magyar kettős állampolgárságú védő, a Kisvárdában futballozó Raúl Martín Stefan, aki múlt héten, az Izland elleni első, 2–0-ra megnyert felkészülési meccsen mutatkozott be a magyar U20-as válogatottban.

Stefan (3) az izlandiak elleni első meccsen mutatkozott be az U20-asoknál (Fotó: mlsz.hu)

Azóta az izlandiak elleni második, 4–0-ra megnyert meccsen a szintén védő Dobozi Krisztián is pályára lépett az U20-as válogatottunkban, ráadásul rögtön gólt is szerzett. A magyar nemzetiségű, Kézdivásárhelyen született futballista Erdélyben nőtt fel, a Sepsi OSK-ban nevelkedett, januártól kölcsönben szerepel Kazincbarcikán, hat meccsen játszott már az NB II-ben, egy gólt szerzett. Bemutatkozására hétfőn figyelt fel a bukaresti sajtó...

Magyarország újabb csapást mért ránk! A román védő a magyar válogatottat választotta és rögtön gólt is szerzett” – írja a sport.ro, figyelmen kívül hagyva azt az „aprócska” tényt, hogy Dobozi székelyföldi, magyar nemzetiségű családban született, az anyanyelve is magyar. Annyit említ csak a cikk, hogy a védő román-magyar kettős állampolgár.

A sport.ro a magyar válogatottat választó játékosokról szóló hangulatkeltő cikkében a vezető képen még csak nem is a cikkben szereplő Dobozi Krisztián van, hanem magyar szurkolók, akik szóba sem kerülnek az írásban (Forrás: sport.ro)


A szerző hozzáteszi, egyre több romániai, illetve román származású játékos választja mostanában a magyar válogatottakat, bár neveket nem említ.

A Dobozi, Stefan kettős mellett kiemelhetjük a most már Fehérváron futballozó, U21-es válogatott Simut Máriót, a Vasasban szereplő, 18 éves, korábban U17-es válogatott Girsik Attilát, a Puskás Akadémia U18-as válogatottját, Dusinszki Szabolcsot, a Csíkszeredában futballozó, szintén U18-as válogatott Göndör Alexet, illetve az elmúlt évek talán legismertebb példája a Puskás-díjas Zsóri Dánielé volt, aki hosszú várakozás után mutatkozhatott be az U21-es nemzeti csapatunkban, 2020-ban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik