Díszpolgárok lesznek háromszoros olimpiai bajnok pólósaink

Vágólapra másolva!
2008.09.26. 14:06
A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a Pekingben harmadik olimpiai bajnoki címüket nyerő vízilabdázók, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán, valamint a szövetségi kapitány Kemény Dénes Budapest díszpolgára címben részesülnek. Az elismerést megkapja a szintén háromszoros ötkarikás bajnok Kárpáti György és Gyarmati Dezső is.
Még nem díszpolgárok, de azok lesznek
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Még nem díszpolgárok, de azok lesznek
Még nem díszpolgárok, de azok lesznek
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Még nem díszpolgárok, de azok lesznek

A Fővárosi Közgyűlés döntése szerint a díszpolgári címeket, illetve a Pro Urbe Budapest és a Budapestért díjakat november 17-én, Budapest napján – Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 135. évfordulóján – adják át.

A díszpolgári cím adományozását előkészítő ideiglenes bizottság szeptemberi ülése után 14 elismerés átadását javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek.

A listára a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda válogatott kapitánya és hat játékos is felkerült, akik részesei voltak mindhárom olimpiai bajnoki cím kivívásának. Így Kemény Dénes szövetségi kapitány, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán szerepelt a kitüntetésre javasoltak között.

A bizottság döntését a közgyűlés elfogadta, és két újabb díszpolgári cím adományozásáról is határozott. Ennek alapján a Fidesz-frakció javaslatára Gyarmati Dezső, illetve szocialista javaslatra Kárpáti György kap elismerést Budapest napján, november 17-én.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik