A horvát válogatott ellen a bronzérem megszerzése a fiúk célja

Vágólapra másolva!
2008.07.13. 16:32
A vasárnap este fél nyolckor kezdődő bronzmérkőzésen a horvát válogatott lesz a Kemény-csapat ellenfele. A magyar játékosok pihenéssel és átmozgató edzéssel töltötték a szombati napot, és úgy tűnik, a sérüléssel bajlódó Benedek Tibor és Szécsi Zoltán játékára is számíthat Kemény Dénes szövetségi kapitány. A két klasszisra szüksége is van a csapatnak, hiszen jó lenne éremmel hazatérni az Európa-bajnokságról.
Benedek Tibor nem az ellenféllel, hanem a bronzéremmel a nyakában lenne elégedett
Fotó: MTI/Mircea Rosca
Benedek Tibor nem az ellenféllel, hanem a bronzéremmel a nyakában lenne elégedett
Benedek Tibor nem az ellenféllel, hanem a bronzéremmel a nyakában lenne elégedett
Fotó: MTI/Mircea Rosca
Benedek Tibor nem az ellenféllel, hanem a bronzéremmel a nyakában lenne elégedett

AZ EDDIGI EB-K KEMÉNY DÉNES KAPITÁNYSÁGA ALATT

1997 Sevilla aranyérem
1999 Firenze aranyérem
2001 Budapest bronzérem
2003 Kranj bronzérem
2006 Belgrád ezüstérem
2008 Málaga ?
A szerbek ellen sajnos megint nem sikerült.

A magyar válogatott azonban már előretekint, a következő ellenfél a horvát csapat. A szerbekkel legközelebb az olimpián kerülhetünk szembe, és valljuk meg, senki nem fog emlékezni a szerbektől elszenvedett vereségekre, ha éppen Pekingben sikerül megtörnünk a rossz sorozatot.

Többek között ezért is fontos a vasárnap esti bronzmérkőzés. Hiszen mégis Európa-bajnokságról van szó, és Kemény Dénes kapitánysága alatt mindig éremmel tért haza a kontinensbajnokságokról a férfiválogatott. Ezt a szép sorozatot kellene folytatni, és a fiúk önbizalmának is jót tehet, ha győztes mérkőzésen búcsúznak Málagától.

A siker érdekében a kapitány kimenőt adott a játékosoknak a vesztes elődöntő után, és bár nem szabott határt az éjszakai programnak, biztos volt benne, hogy senki nem viszi túlzásba a lazítást, hiszen egytől egyig profi pólósokról van szó.

A csapat kihasználta a lehetőséget, és felköszöntötték a szombaton születésnapját ünneplő Benedek Tibort. A közös ünneplés után a szombat délelőtt szabadprogrammal telt, este pedig átmozgató edzésen vettek részt a játékosok.

Jó hír, hogy a sérüléssel bajlódó Benedek Tibor és Szécsi Zoltán is ott volt a társakkal a medencében, és valószínűleg nem lesz ez másképp vasárnap este sem. És ha már ott lesznek, remélhetőleg ünnepelni is lesz okuk. Ehhez nem kell mást tenni, csak legyőzni a horvátokat.

A szerbekkel pedig ráérünk majd Pekingben foglalkozni.

KÖVESSE ÖN IS A BRONZMÉRKŐZÉST A NEMZETI SPORT ONLINE-ON!


HORVÁT-MAGYAR ELŐTT

A csoportmérkőzések során már találkozott egymással a két együttes, akkor a mieink 10–9-re bizonyultak jobbnak déli szomszédainknál. Azon a meccsen a szoros eredmény ellenére is végig a magyar fiúk irányították a mérkőzést, a horvátok most visszavágásban reménykednek. Mi pedig abban, hogy nem sikerül nekik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik