Kemény Dénes: „Ennél nagyobb különbség volt a két csapat között”

Vágólapra másolva!
2008.07.04. 22:12
Mindkét szövetségi kapitány szerint igazságos eredmény született a Magyarország–Horvátország Európa-bajnoki találkozón, amelyen a mieink 10–9-re verték a világbajnokot. Kemény Dénes szerint a végeredmény nem tükrözi a két csapat közti különbsége, míg Ratko Rudics elismerte, hogy ezen az estén a magyarok jobbak voltak.
Simább mérkőzés volt, mint hogy azt az eredmény mutatja
Fotó: MTI/EPA/Mircea Rosca
Simább mérkőzés volt, mint hogy azt az eredmény mutatja
Simább mérkőzés volt, mint hogy azt az eredmény mutatja
Fotó: MTI/EPA/Mircea Rosca
Simább mérkőzés volt, mint hogy azt az eredmény mutatja

„Egy góllal nyertünk, de összességében ennél nagyobb különbség volt a két csapat között: az emberhátrányos védekezésünk kiváló volt, szép gólokat lőttünk, igazságtalan lett volna, ha a horvátok a végén kiegyenlítenek” – kezdte meccs utáni értékelését Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

AZ EMBERELŐNYÖS VÉDEKEZÉS VOLT A KULCS

„Szerintem, a második negyedben nyertük meg a mérkőzést, amikor a horvátok képtelenek voltak kihasználni az emberelőnyeiket” – nyilatkozta Hosnyánszky Norbert, a magyar csapat átlövője.
Valóban. A találkozó nagy részében a mieink akarata érvényesült. Biros Péterék végig irányították a mérkőzést, a világbajnok horvátok egy percig sem vezettek. Kemény azonban egy „apró” kellemetlenségre is felhívta a figyelmet.

„A sportág nemzetközi vezérkara viszont már nem először szalad bele abba, hogy túlságosan meleg vízben rendezik a tornát. Most harminc fokos vízben kellett játszanunk, ami irreális” – tette hozzá Kemény.

Kollégája, a vesztes csapat mestere, Ratko Rudics elismerte, hogy ezen az estén a magyarok jobbak voltak csapatánál.

„Hét hatnál volt lehetőségünk, hogy utolérjük az ellenfelet, akkor hibáztunk, ezért nagy árat fizettünk. A magyarok megérdemelten nyertek” – értékelt Rudics.

Mint ismeretes: a malagai Európa-bajnokság első magyar meccsén Kemény Dénes csapata 10–9-re verete a legutóbbi világbajnokság döntőjében pont a magyar válogatottat legyőző, és ezzel aranyérmet szerző horvát csapatot.

Folytatás szombaton Szlovákia ellen.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, EMLÉKEZTETŐ

A-CSOPORT
Magyarország-Horvátország 10–9 (2–1, 3–3, 2–1, 3–4)
Málagá, 500 néző
V: Salino (olasz), Naumov (orosz)
MAGYARORSZÁG: SZÉCSI – Varga T. 1, Varga Dániel, Kásás, Kis G., MADARAS 3, Benedek 1. Cs: BIROS 2, Kiss G, HOSNYÁNSZKY 1, MOLNÁR T. 2, Varga Dénes. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
HORVÁTORSZÁG: Vican – Vrdoljak 1, Boskovic, Buslje, Hinic, Barac 2, Dogas 1. Cs: Buric 2, Kunac, Jokovic 1, Smodlaka 1, Markovic 1. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Gól – emberelőnyből: 6/10, ill. 5/12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik